Αποφασίσατε ότι το κατάλληλο κατοικίδιο για εσάς είναι τα ψάρια;Εξαιρετικά! Τώρα τι είναι αυτό που πρέπει να προσέξετε;

Παρακάτω μερικά απλά πράγματα για το πώς να ξεκινήσετε και τι πρέπει να γνωρίζετε:

Προσέξτε το μέγεθος του ενυδρείου!

Εδώ ισχύει το όσο μεγαλύτερο τόσο το καλύτερο. Εντάξει πάντα μέσα σε κάποια όρια, αλλά μη φοβηθείτε ένα μεγάλο ενυδρείο, είναι επένδυση για το μέλλον. Τώρα ξέρετε τι ψάρια θα πάρετε και τι μέγεθος, αλλά όταν θέλετε να αλλάξετε; Μήπως τότε θα θέλετε μεγαλύτερα; Τι θα κάνετε, θα πάρετε μεγαλύτερο ενυδρείο; Επίσης με ένα μεγάλο ενυδρείο έχετε περισσότερο χρόνο για να διορθώσετε προβλήματα όπως ένα χαλασμένο φίλτρο πριν να έχετε προβλήματα στο νερό. Γι αυτό πάρτε τα μέτρα σας (και τα μέτρα) και κάντε μια έξυπνη αγορά.

Φροντίδα ψαριών

Γενικά θα σας λέγαμε να ξεκινήσετε με ψάρια του γλυκού νερού. Του αλμυρού είναι πιο δύσκολα στη φροντίδα και έχουν άλλες απαιτήσεις. Πάρτε τα, δείτε τα, φροντίστε τα και αν στο μέλλον θέλετε κάτι άλλο τα αλλάζετε.

Διαλέξτε τα σωστά ψάρια

Για αρχή διαλέξτε ήσυχα και ανθεκτικά ψάρια. Τέτοια είναι τα Zebra, Danios, Swordtail και πόσα άλλα. Να γνωρίζετε ότι ο φωτισμός στο ενυδρείο τονίζει τα χρώματα των ψαριών αλλά να μην τον έχετε συνέχεια ανοιχτό.

Προσοχή στο τάισμα

Ότι τροφή και να τους δίνετε προσέξτε να μην το παρακάνετε. Η τροφή που δεν θα φάνε θα βρωμίσει το ενυδρείο σας. Κάποια στιγμή τα ψαράκια σας θα την κανονίσουν κι αυτή, απλά την επόμενη φορά βοηθήστε τα και δώστε τους τη σωστή ποσότητα.

Πηγαίνετε με το ρεύμα

Θα πρέπει να αλλάζετε το ένα πέμπτο του νερού στο ενυδρείο κάθε βδομάδα. Ακόμα καλύτερα αν αλλάζετε το μισό. Δεν χρειάζεται παραπάνω γιατί το νερό έχει βακτήρια που κρατάνε τα ψάρια σας υγιή και θα διαταράξετε την ισορροπία.

πηγή: petslife.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here