Όταν παίρνουμε ένα σκυλάκι, συχνά το πρώτο πράγμα που μας απασχολεί είναι το όνομα με το οποίο θα το αποκαλούμε. Αυτή είναι μια επιλογή που θα ακολουθεί τον μικρό μας φίλο σε όλη του την ζωή και γι’ αυτό σπάμε το κεφάλι μας να βρούμε το πιο όμορφο, αστείο, πρωτότυπο ή ό,τι άλλο όνομα για να το «βαφτίσουμε». Εκτός όμως από το προσωπικό μας γούστο πρέπει να λάβουμε σοβαρά υπ’ όψιν μας και την επιστημονική διάσταση του θέματος, ώστε εκτός από εύηχο το όνομα του σκύλου μας να είναι και πρακτικό. Πώς θα το καταφέρουμε αυτό; Ακολουθώντας τις συμβουλές που ακολουθούν.

1.Επιλέξτε ”κοφτούς” και σύντομους ήχους

Τα μικρά και σύντομα ονόματα είναι ήχοι που απομνημονεύονται εύκολα και συνηθίζονται. Σύμφωνα με τον Christopher Pachel, συμπεριφορικό κτηνίατρο, το όνομα ”Huck” είναι προτιμότερο του ”Huckleberry Finn»

2.Έντονα σύμφωνα

Τα ονόματα με σκληρά γράμματα, βοηθούν το σκυλί σας να τα ακούσει. Για να βοηθήσετε τον σκύλο σας να ξεχωρίζει το όνομα του από την ανθρώπινη φλυαρία, επιλέξτε ένα όνομα με έναν σκληρό ήχο όπως “c” ή “k”. Οι σκύλοι μπορούν να διακρίνουν τις συχνότητες που δεν μπορούμε εμείς, ιδιαίτερα τα σκυλιά με φουντωτά αυτιά, τα οποία λειτουργούν σχεδόν σαν παραβολικά μικρόφωνα.

 

3.Αποφύγετε τα ονόματα που ομοιοκαταληκτούν με τις εντολές

Μπορεί να μην έχετε εξετάσει τις πιθανές παγίδες της ομοιοκαταληξίας με μια εντολή, αλλά «θα ήταν σύγχυση για έναν σκύλο με το όνομα ”Fletch” να του διδάξεις την εντολή ”fetch” (φέρε)».

 

4.Όνομα με κατάληξη σε φωνήεν

Ο Martin Deeley, εκπαιδευτής στη Φλόριντα, ανέφερε στους New York Times ότι τα ονόματα που τελειώνουν σε ένα μακρύ “e”, όπως η Benny ή η Dolly, έχουν αποτέλεσμα, όπως το Sweet γίνεται Sweetie.

5.Μείνετε σε μια με δύο συλλαβές

Όχι μόνο τα μακρύτερα ονόματα θα είναι δύσκολα για το σκυλί σας, αλλά θα είναι επίσης μια ταλαιπωρία και για εσάς να επαναλάβετε το όνομα. Εκτός αν, φυσικά, το σκυλί σας δυσκολεύεται, οπότε ίσως χρειαστεί να χρησιμοποιήσετε περισσότερες φορές το οποιοδήποτε όνομα.
πηγή: parallaximag.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here