Ένα άγριο ελάφι έπιασε η κάμερα, σε αμόκ να τρέχει στο κέντρο του Μάντσεστερ και να κολυμπάει στα κανάλια της πόλης.

Το ζώο εντοπίσθηκε να κινείται κατά μήκος της πολυσύχναστης Oxford Road κοντά στο Πανεπιστήμιο του Μάντσεστερ και στα κανάλια γύρω από την περιοχή Castlefield.

«Βλέπουμε ελάφια στο κέντρο της πόλης του Μάντσεστερ»

Η αστυνομία και η RSPCA ενημερώθηκαν για το περιστατικό, το οποίο άρχισε να λαμβάνει χώρα στις 12:40 π.μ. περίπου.

Ένα tweet που δημοσιεύτηκε από την αστυνομία του Μάντσεστερ προκάλεσε πλήθος χιουμοριστικών απαντήσεων από τους χρήστες των κοινωνικών μέσων.

Η χρήστης του Twitter Kate Erskine, τράβηξε με το κινητό της τηλέφωνο ένα βίντεο στο οποίο φαίνεται το ελάφι να κολυμπάει σε ένα κανάλι, σκορπίζοντας μακρυά τις χήνες που βρισκόντουσαν εκεί! Είπε ότι είχε έρθει σε επαφή με το RSPCA που επιβεβαίωσε ότι βρίσκονται σε εξέλιξη προσπάθειες για να εντοπιστεί το ελάφι.

Η αστυνομία του Μάντσεστερ συμμετέχει επίσης στην έρευνα και λέει ότι το ζώο το είδε για τελευταία φορά ένας υπάλληλος υποστήριξης της κοινότητας, να κατευθύνεται στο πάρκο Whitworth.

Ένας εκπρόσωπος της RSPCA δήλωσε:

«Λάβαμε μια αναφορά από την αστυνομία ότι ένα μεσαίου μεγέθους θηλυκό ελάφι βρισκόταν στο κανάλι στο κέντρο της πόλης του Μάντσεστερ σήμερα το απόγευμα, αλλά κατάφερε να βγει.

Μας είπαν τότε ότι το ελάφι ακινητοποιήθηκε σε κάποιο κομμάτι στεριάς κοντά στο κανάλι, αλλά κατάφερε ξανά να ελευθερωθεί και έφυγε μακριά πριν οι αξιωματικοί μας μπορέσουν να επιληφθούν.

Βλέπουμε ελάφια στο κέντρο της πόλης του Μάντσεστερ, όπου συνήθως ζουν στις μεγάλες περιοχές πάρκων, αλλά ακολουθούν τα κανάλια και τις γραμμές του τραμ και έτσι βρίσκουν τον δρόμο τους και βγαίνουν από την πόλη.

Αν και τα ελάφια παραδοσιακά ζουν σε δάση και πάρκα, εξοικειώνονται όλο και περισσότερο σε αστικά περιβάλλοντα σε ολόκληρο το Ηνωμένο Βασίλειο. Για παράδειγμα τα έχουν δει σε κήπους, γήπεδα γκολφ, δρόμους και σιδηροδρομικές γραμμές».

πηγή αρχικής εικόνας:@kateerskine__

πηγή: bbc.com

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here