Μία ομάδα Γάλλων κτηνοτρόφων ασκεί δίωξη στο κράτος για τον μυστηριώδη θάνατο εκατοντάδων αγελάδων, που πιστεύουν ότι είναι θύματα επιβλαβών ηλεκτρομαγνητικών πεδίων.

Ο 51 ετών Stéphane Le Béchec, ένας αγρότης του Breton στο Allneuc, έχει δει τα τελευταία 3 χρόνια 200 ​​αγελάδες του να πεθαίνουν από αδιευκρίνιστα αίτια, καθώς οι κτηνίατροι της περιοχής αδυνατούν να εξηγήσουν τους θανάτους.

Ο Stéphane, έχει υποβάλει μήνυση κατά αγνώστων στον τοπικό εισαγγελέα, καθώς με την βοήθεια ενός μετασχηματιστή, εντόπισε σε κεραίες κινητής τηλεφωνίας και αιολικά πάρκα, αρκετά επιβλαβείς μορφές ενέργειας οι οποίες υποστηρίζει πως καταστρέφουν τη γη του.

«Παρατήρησα ότι το βολτόμετρο αντέδρασε έντονα όταν το φέραμε σε επαφή με το έδαφος ή το νερό», είπε στη Le Parisien.

 Ο Patrick Le Néchet, ένας άλλος αγρότης στο κοντινό Prénessaye, έχει χάσει 120 αγελάδες με αντίστοιχα ανεξήγητο τρόπο τα τελευταία πέντε χρόνια.

«Αυτή την εβδομάδα βρήκαμε νεκρό ένα μοσχάρι. Μερικές φορές βρίσκουμε τρία σε μια βόλτα. Ποτέ δεν ξέρουμε τι θα αντιμετωπίσουμε », είπε.

«Είδαμε επίσης τυφλά μοσχάρια με τρύπες στα κεφάλια τους και παραμορφωμένα άκρα,που καταλήγουν να κάνουν κύκλους και να χτυπάνε τα κεφάλια τους στους τοίχους», πρόσθεσε. Άλλα ζώα δεν μπορούν πλέον να περπατήσουν ή να παράγουν γάλα ,καθώς επίσης υπάρχουν και ταύροι που είναι ακινητοποιημένοι.

Η τοπική γεωργική οργάνωση απευθύνθηκε σε έναν γεωεπιστήμονα, ο οποίος εντόπισε ότι το νερό στην ιδιοκτησία του είχε μεγάλη ποσότητα ηλεκτρικού ρεύματος, πιθανόν λόγω του φωτοβολταϊκού σταθμού ενός γείτονα.

Αυτά είναι κάθε άλλο από μεμονωμένα περιστατικά, αφού έχουν ήδη καταγραφεί δέκα στη Βρετάνη τα τελευταία δύο χρόνια. Σε δύο από αυτά, οι θάνατοι προέκυψαν μετά την εγκατάσταση αιολικών πάρκων. Επίσης, περιστατικά έχουν λάβει χώρα στη Νορμανδία και το Sarthe.

«Αφήνουν τους αγρότες να πεθάνουν όταν γνωρίζουν ότι υπάρχει πρόβλημα τα τελευταία 25 χρόνια και χειροτερεύει», δήλωσε ο συνταξιούχος αγρότης Serge Provost, ο οποίος δήλωσε στη Le Parisien ότι η γεωλογία του τοπικού εδάφους και η αγωγιμότητα του, δεν λαμβάνονται επαρκώς υπόψη κατά την εγκατάσταση πυλώνων υψηλής τάσης και άλλων ηλεκτρικών εγκαταστάσεων.

Μια ομάδα αγροτών που έχουν πληγεί από την κατάσταση, συναντήθηκε την περασμένη εβδομάδα στο Le Mans για να ξεκινήσει νομικές διαδικασίες προκειμένου να διεκδικήσει κρατική αποζημίωση.

Η γαλλική κυβέρνηση διέταξε για πρώτη φορά μελέτη για τις δυνητικά βλαβερές συνέπειες των ηλεκτρομαγνητικών πεδίων στα ζώα το 1998, η οποία δεν είχε συγκεκριμένα αποτελέσματα. Πολλές πρόσφατες επιστημονικές μελέτες σε άλλες χώρες δείχνουν ότι οι αγελάδες γαλακτοπαραγωγής είναι ευαίσθητες στα γήινα ρεύματα, γεγονός που μπορεί να έχει αρνητικές επιπτώσεις στην υγεία τους.

Πέρυσι, μια ανάλυση 97 μελετών από τον οργανισμό αξιολόγησης EKLIPSE που χρηματοδοτήθηκε από την Ε.Ε. κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία από ηλεκτροφόρα καλώδια, wi-fi, τηλεφωνικούς ιστούς και πομπούς, δημιουργεί μια «αξιόπιστη» απειλή για την άγρια ​​πανίδα, τον προσανατολισμό των εντόμων ,των πουλιών αλλά και την υγεία των φυτών.

Ωστόσο, η φιλανθρωπική οργάνωση Buglife ενημέρωσε ότι παρά τα επαρκή αποδεικτικά στοιχεία για τις βλάβες υπάρχει μικρή έρευνα σε εξέλιξη για να εκτιμηθεί ο αντίκτυπος ή να προσδιοριστούν όρια ρύπανσης.

«Υπάρχει ένα πραγματικό πρόβλημα με το οποίο πρέπει να αντιμετωπίσουμε», δήλωσε ο Claude Allo, πρόεδρος μιας γαλλικής ομάδας έρευνας που έχει επιφορτιστεί να εξετάσει το ζήτημα.

πηγή: the telegraph

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here