Οι αρχές της Νότιας Αφρικής ενημέρωσαν τους κατοίκους που ζουν κοντά στο πάρκο Kruger, ότι 14 λιοντάρια διέφυγαν από το παγκοσμίως γνωστό καταφύγιο.

Η κρατική κυβέρνηση της Limpopo δήλωσε ότι η αγέλη είχε εντοπιστεί στην περιοχή Phalaborwa, κοντά στα σύνορα με τη Ζιμπάμπουε και τη Μοζαμβίκη. Ζήτησε από τους πολίτες να βρίσκονται πάντα σε εγρήγορση μέχρι να ξαναπιάσουν τα ζώα.

«Θέλουμε να διαβεβαιώσουμε τους πολίτες ότι δεν χρειάζεται να πανικοβληθούν, καθώς η κατάσταση είναι υπό έλεγχο», δήλωσε στα τοπικά ΜΜΕ ο κ. Zaid Kalla, εκπρόσωπος της επαρχιακής κυβέρνησης .

Δεν είναι σαφής ο τρόπος με τον οποίο τα λιοντάρια δραπέτευσαν από το πάρκο, το οποίο περιβάλλεται από περιφράξεις σχεδιασμένες για την προστασία των ζώων και των τοπικών κοινοτήτων.

Οι τοπικές αρχές δήλωσαν ότι τα λιοντάρια θα επιστραφούν στο πάρκο μετά τον εντοπισμό, παρά την κριτική που δέχτηκαν από εκπρόσωπο του Kruger, ο οποίος δήλωσε ότι το σχέδιο δεν είναι εφικτό.

«Τα λιοντάρια θα συνεχίσουν να το σκάνε, γιατί άλλα κυρίαρχα λιοντάρια θα τα εκδιώξουν», δήλωσε ο Ike Phaahla στην κρατική τηλεόραση της Νότιας Αφρικής.

«Πρέπει να φτιάξουμε ένα πάρκο στο οποίο θα μπορούν να πάνε και να εδραιώσουν τη δική τους περιοχή… Υπάρχει η πιθανότητα της σύγκρουσης μεταξύ άγριας και ανθρώπινης ζωής, οπότε οι άνθρωποι θα πρέπει να είναι προσεκτικοί», είπε.

Δεν είναι γνωστό πόσο καιρό τα λιοντάρια είναι εκτός. Οι ειδικοί λένε ότι ο περίβολος γύρω από το πάρκο είναι σε καλή κατάσταση, αλλά ότι δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να σταματήσει όλες τις κινήσεις των ζώων.

Το πάρκο Kruger καλύπτει σχεδόν 20 στρέμματα και φιλοξενεί πάνω από 500 πουλιά και 147 είδη θηλαστικών. Υπολογίζεται ότι 2.000 λιοντάρια ζουν στο πάρκο.

Πιθανολογείται πως ένας λαθροθήρας ρινόκερου τραυματίστηκε από ελέφαντες και στη συνέχεια κατασπαράχθηκε από μία αγέλη λιονταριών στο Kruger, τον Απρίλιο.

Την περασμένη εβδομάδα, μια λεοπάρδαλη σκότωσε ένα αγόρι ηλικίας δύο ετών μέσα σε περιφραγμένο χώρο του πάρκου.

Οι φύλακες του πάρκου σκότωσαν δύο λεοπαρδάλεις για να αποφύγουν τον κίνδυνο περαιτέρω επιθέσεων.

πηγή: theguardian.com

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here