Ο καιρός έχει ζεστάνει για τα καλά και ενώ ο ήλιος είναι ένα αγαθό που ο άνθρωπος πρέπει να απολαμβάνει, για κάποιους μπορεί να γίνει ο απόλυτος εφιάλτης.

Παρόλο που κάθε χρόνο γράφονται άρθρα σχετικά την επικινδυνότητα που προκύπτει από την παραμονή ενός σκύλου μέσα σε ένα αυτοκίνητο, κάθε χρόνο βρίσκονται άνθρωποι που από άγνοια, αμέλεια ή ανοησία, υποβάλουν τα κατοικίδια τους σε φριχτές δοκιμασίες που συχνά φτάνουν στον θάνατο.

Τι κι αν έχουν γίνει πειράματα με ανθρώπους που δείχνουν πόσο λίγα λεπτά μπορούν να αντέξουν στη ζέστη ενός αυτοκινήτου(και χωρίς να φοράνε γούνα), τι κι αν έχουμε δει να τηγανίζονται αυγά στη θέση του συνοδηγού, πάντα θα υπάρχουν κάποιοι που θα γίνονται αιτία να βρει ένα ζώο βασανιστικό θάνατο.

Φυσικά, ο θάνατος δεν είναι η μοναδική συνέπεια που μπορεί να προκληθεί από την παραμονή ενός σκύλου σε «καυτό» αυτοκίνητο, καθώς εγκεφαλικές βλάβες, θερμοπληξία ή βλάβες σε άλλα ζωτικά όργανα, μπορεί να συμβούν σε λίγα λεπτά.

Υπάρχουν 5 βασικά πράγματα που πρέπει να έχουμε στο μυαλό μας το καλοκαίρι και να τα επικοινωνούμε όπου βλέπουμε πως είναι απαραίτητο. Αυτά είναι:

  1. Μπορεί να αρκούν 10 με 15 λεπτά, ώστε η θερμοκρασία μέσα στο αυτοκίνητο, να φτάσει σε διπλάσια επίπεδα από την εξωτερική
  2. Στην περίπτωση που η θερμοκρασία είναι υψηλή και ο ήλιος καίει, τα λίγο ανοιχτά παράθυρα δεν βελτιώνουν  σχεδόν καθόλου την ατμόσφαιρα για τον σκύλο στο αυτοκίνητο
  3. Οι σκύλοι αποβάλλουν πολύ δυσκολότερα τη θερμοκρασία από ότι εμείς, αφού ιδρώνουν μόνο από τις πατούσες
  4. Η καυτή άσφαλτος είναι ακόμα ένα μαρτύριο για τον σκύλο. Αν ακουμπώντας την παλάμη σας στον δρόμο αισθάνεστε κάψιμο, μην επιλέξετε να ταλαιπωρήσετε και να τραυματίσετε το ζώο σας
  5. Αφήστε τον σκύλο σας στο σπίτι με δροσερό νερό και σκιά και φροντίστε οι βόλτες του να γίνονται νωρίς το πρωί και αργά το απόγευμα ή το βράδυ.

Αυτό που πρέπει να κάνετε αμέσως μόλις εντοπίσετε ένα ζώο παγιδευμένο μέσα σε αυτοκίνητο σε συνθήκες ζέστης, είναι να καλέσετε το 100.

Λεπτομέρειες αλλά και πρώτες βοήθειες σε περίπτωση θερμοπληξίας του σκύλου σας θα βρείτε εδώ

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here