Το BBC αναφέρει πως σύμφωνα με μία νέα έρευνα, οι γκρίζες φώκιες μπορούν να αντιγράψουν την ανθρώπινη ομιλία αλλά και το τραγούδισμα, χρησιμοποιώντας την ίδια διαδικασία παραγωγής ήχου με τον άνθρωπο.

Η ομάδα του πανεπιστημίου St Andrews εντυπωσιάστηκε από το πόσο καλά αυτά τα ζώα, αντέγραψαν τους ήχους που τους έβαλαν να ακούσουν.

Η μελέτη αφορούσε σε τρεις φώκιες, οι οποίες ήταν υπό παρακολούθηση από τη μέρα που γεννήθηκαν.

Μία από αυτές, που πήρε το όνομα Τζόλα, ήταν ιδιαίτερα καλή στο να μιμείται μελωδίες όπως το Twinkle Twinkle Little Star και το θέμα των Star Wars.

Εκπαιδεύτηκαν για να αντιγράφουν νέους ήχους αλλάζοντας τις μορφές τους, όπως το μέρος των ήχων της ομιλίας που κωδικοποιούν τις περισσότερες πληροφορίες που μεταδίδουμε ο ένας στον άλλον.

Δύο άλλες φώκιες διδάχτηκαν συνδυασμούς ήχων από ανθρώπινα φωνήεντα, τα οποία αναπαράχθηκαν με ακρίβεια!

Η επικεφαλής ερευνητής Dr Amanda Stansbury είπε: «Έμεινα έκπληκτος από το πόσο καλά οι φώκιες αντιγράφουν τους ήχους που τους δίνουμε».

«Όλες οι αντιγραφές δεν ήταν απόλυτες, αλλά με δεδομένο ότι αυτοί δεν είναι τυπικοί ήχοι για μία φώκια, είναι αρκετά εντυπωσιακό.»

«Η έρευνα αυτή αποδεικνύει πόσο ευέλικτες είναι οι φωνητικές ικανότητες της φώκιας, κάτι για το οποίο οι προηγούμενες μελέτες μας είχαν δώσει απλώς ενδείξεις.»

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here