Ο Δήμος Γλυφάδας τοποθέτησε ειδικούς κάδους για τις ακαθαρσίες των ζώων, θέλοντας να δώσει την ευκαιρία στους ιδιοκτήτες κατοικίδιων, να αποδείξουν πως η κατοχή σκύλου μπορεί να συνυπάρξει με την καθαριότητα στους δρόμους και τα πάρκα της περιοχής!

Ο κος Γιώργος Παπανικολάου που επικράτησε στις πρόσφατες δημοτικές εκλογές με πολύ μεγάλη διαφορά, με αυτό τον τρόπο θέλει να εμπνεύσει τους ιδιοκτήτες σκύλων να κάνουν πράξη μια από τις υποχρεώσεις τους που είναι το μάζεμα των ακαθαρσιών των τετράποδων φίλων τους.

Αυτή είναι η ανάρτηση στη σελίδα του Δημάρχου Γλυφάδας στο Facebook:

 «Αγαπάμε τα κατοικίδια ζώα μας, αγαπάμε και την πόλη μας και τη θέλουμε καθαρή και νοικοκυρεμένη.
Μπορούμε να τα ταιριάξουμε και τα δύο;

Φυσικά ! Ο Δήμος μας κάνει ένα ακόμα βήμα και τοποθετούμε στους δρόμους της Γλυφάδας ειδικούς κάδους για τα κατοικίδια, για τη συλλογή των ακαθαρσιών τους.

Η καθαριότητα και η δημόσια υγιεινή είναι υπόθεση όλων μας.
Όλοι μαζί μπορούμε να αλλάξουμε νοοτροπία, να αλλάξουμε συμπεριφορά, να σεβόμαστε το δημόσιο χώρο και τους συμπολίτες μας.

Από την πλευρά μας, ως δημοτική αρχή – ευχαριστώ και πάλι την αντιδήμαρχο Άννυ Καυκά και τους εργαζομένους μας στην καθαριότητα – θα συνεχίσουμε να κάνουμε ό,τι περνά από το χέρι μας για να είναι η Γλυφάδα μας πρότυπη πόλη και στην καθαριότητα.»

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Καλό, δεν λέω. Αν και το πρόβλημα ξεκινά από τους ίδιους τους ανθρώπους που πάνε βόλτα τα σκυλιά τους. Αν το έχεις από μόνος σου, έχεις πάντα σακουλιτσες ή εφημερίδες πάνω σου ή ο,τι σε βολεύει τέλος πάντων για να μαζεύεις τις ακαθαρσίες του σκύλου σου και να τα πετάς στο κάδο σκουπιδιών. Αν δεν το έχεις, ακόμα κι αυτό να συναντήσεις στον δρόμο σου, τις ακαθαρσίες του σκύλου σου θα τις παρατήσεις. Δυστυχώς. Πρώτα είναι λοιπόν η νοημοσύνη και η παιδεία του καθενός και μετά το τι κάνει ο εκάστοτε Δήμος. Δηλαδή αυτό έλειπε για να παρακινήσουν αυτούς που δεν τα μαζεύουν; Οι απλοί κάδοι τους απωθούν; Δεν τους κάνουν; Εγώ πάντα έχω εφημερίδες και σακουλιτσες μαζί. Μια φορά μόνο μου διέφυγε γιατί ήμουν σίγουρη ότι είχα μαζί μου αλλά είχα κάνει λάθος κι όταν η σκυλίτσα μου λερωσε τα μάζεψα με ένα φυλλάδιο από τον δρόμο! Δεν θα τα παρατούσα. Ο κόσμος να χαλούσε κάτι θα έβρισκα. Σε αντίθεση με κάποιους άλλους που ψάχνουν για αφορμή για να μην τα μαζεύουν. Όπως ένας κύριος που συναντούσα συχνά κάποτε κι εξαιτίας των σκυλιών μας πιάναμε συζήτηση. Οπότε τα έκανε το σκυλάκι του γύριζε κι έλεγε «Ω, μωρέ δεν έχω εφημερίδα!» Κι έφευγε. Μια, δύο, τρεις, δεν άντεξα και μια φορά που το έκανε ξανά του δίνω μια από τις δικές μου και του λέω » να, τώρα έχεις» και τον ανάγκασα να τα μαζέψει! Οι προφάσεις είναι λοιπόν το θέμα και τίποτα άλλο.

  2. Πολύ καλά τα λέτε όμως από την άλλη είναι πολύ όμορφο μια πόλη να εσύ εκσυχρονίζεται και να προχωρά μπροστά! Σίγουρα πολλοί άνθρωποι δεν θα αλλάξουν και ξαφνικά θα αρχίζουν να μαζεύουν τις ακαθαρσίες των σκύλων τους όμως είναι και ένα πολύ καλό «μάθημα» και για τις γενιές που έρχονται! Να μάθουν έτσι από μικρά και να καταλάβουν ότι αυτό είναι κάτι που οφείλουν όλοι οι άνθρωποι με κατοικίδια να κάνουν! Ας ελπίσουμε λοιπόν σε ένα καλύτερο στο μέλλον. Άλλωστε όλα κάπως πρέπει να ξεκινούν..

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here