Το να συμβεί ατύχημα σε τσίρκο με άγρια ζώα, είναι ένα θέμα που κατά διαστήματα έρχεται στη δημοσιότητα και είναι κάτι αναπόφευκτο, καθως πρόκειται για ένα αναχρονιστικό θέαμα βάρβαρης μεταχείρισης άγριων ζώων, κάτι που εξ ορισμού είναι επικίνδυνο.

Έτσι έγινε και την εβδομάδα που μας πέρασε, όταν τέσσερις τίγρεις επιτέθηκαν σε θηριοδαμαστή κατά τη διάρκεια πρόβας, σε τσίρκο στη νότια Ιταλία.

Ο Έτορε Βέμπερ 61 ετών έχασε τη ζωή του την Πέμπτη στο Τριτζάνο, μια περιοχή κοντά στο Μπάρι.

Στις 7 το απόγευμα και καθώς έκανε την τελευταία πρόβα πριν το νούμερο με τις τίγρεις, για μια παράσταση που ονομάζεται Animal Park(η οποία είναι βασιζόμενη σε ταξίδια από όλο τον κόσμο δείχνοντας διαφορετικά ζώα), δέχτηκε αρχικά επίθεση από μία τίγρη, ενώ στη συνέχεια ακολούθησαν άλλες τρεις.

Μέχρι να παρέμβουν οι υπεύθυνοι του τσίρκου, οι τίγρεις κατασπάρασσαν τον άνθρωπο σύμφωνα με τα τοπικά ΜΜΕ και λίγο αργότερα υπέκυψε στα τραύματα του.

Ο Έτορε Βέμπερ, λέγεται πως ήταν από τους πιο γνωστούς εκπαιδευτές τσίρκου της Ιταλίας.

Τα τοπικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι οι τίγρεις έχουν αφαιρεθεί τώρα από το τσίρκο και έχουν μεταφερθεί σε ένα πάρκο σαφάρι, ενώ μεταξύ των άλλων ζώων που έπαιρναν μέρος στην παράσταση ήταν καμήλες, ζέβρες και βίσονες.

Το συγκεκριμένο τσίρκο είχε φθάσει στην περιοχή στις 15 Ιουνίου και αναμενόταν να παραμείνει μέχρι και τις 14 Ιουλίου.  Ωστόσο, δεν είναι γνωστό αν θα ματαιωθούν οι παραστάσεις λόγω αυτού του συμβάντος.

Η αστυνομία της περιοχής έχει ξεκινήσει έρευνα για να διαλευκάνει τις συνθήκες του περιστατικού.

Περίπου 40 χώρες έχουν απαγορεύσει εν μέρει ή πλήρως τη χρήση άγριων ζώων σε τσίρκα, συμπεριλαμβανομένων 20 χωρών στην Ευρώπη, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα. 

 

πληροφορίες: bbc

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here