Δεκάδες νεκρά μαυροδέλφινα εντοπίστηκαν στη στεριά από περιηγητές, κατά τη διάρκεια πτήσης με ελικόπτερο πάνω από τη δυτική Ισλανδία.

Αυτό το είδος δελφινιών που μοιάζει με φάλαινα -και στις συνήθειες- φωτογραφήθηκε κατά τη διάρκεια ταξιδιού την Πέμπτη, πάνω από μια παραλία στο Longufjorur.

David Schwarzhans/bbc.com

Δεν είναι σαφές το πως τα θηλαστικά βγήκαν στη στεριά, καθώς η περιοχή που εντοπίστηκαν είναι απομονωμένη, απρόσιτη με αυτοκίνητο και έχει πολύ λίγους επισκέπτες.

Η αστυνομία στην κοντινή πόλη Stykkisholmur έχει ενημερωθεί για το περιστατικό, σύμφωνα με τα τοπικά ΜΜΕ.

Οι εικόνες τραβήχτηκαν από τον πιλότο του ελικοπτέρου David Schwarzhans και ο ίδιος ανέφερε στο BBC:

«Πετάξαμε προς τη βόρεια ακτή πάνω στην παραλία και τότε τα είδαμε. Κάνοντας κύκλους πάνω από αυτά δεν ήμασταν σίγουροι αν ήταν φάλαινες, φώκιες ή δελφίνια. Προσγειωθήκαμε και μετρήσαμε γύρω στα 60, μα πρέπει να ήταν περισσότερα, γιατί υπήρχαν πολλά πτερύγια κολλημένα στην άμμο. Ήταν τραγικό και όταν στεκόμασταν εκεί υπήρχε μια έντονη μυρωδιά. Ήταν μια πολύ άσχημη εικόνα και αρκετά σοκαριστική καθώς ήταν παρά πολλά.»

David Schwarzhans/bbc.com
  • Σχεδόν 150 φάλαινες πέθαναν σε παραλία της Νέας Ζηλανδίας
  • Οι φάλαινες είχαν 115 πλαστικά κύπελλα στο στομάχι τους

Η Edda Elisabet Magnusdottir, θαλάσσιος βιολόγος και ειδική στις φάλαινες, είπε στο Iceland Monitor:

«Όταν τέτοια θηλαστικά εισέρχονται σε ρηχά νερά, τα περισσότερα από αυτά έχουν την τάση να αποπροσανατολίζονται»

Πρόσθεσε επίσης, ότι τα μαυροδέλφινα συνήθως κολυμπούν σε μικρές ομάδες, γι αυτό και πολλά από αυτά εγκλωβίζονται σε ρηχά νερά.

Τον Νοέμβριο του 2018, σχεδόν 145 μαυροδέλφινα βρέθηκαν στην ακτή της Νέας Ζηλανδίας. Οι μισές βρέθηκαν νεκρές και τις υπόλοιπες ήταν πολύ δύσκολο να τις σώσουν…

πληροφορίες bbc.com

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here