Πριν περίπου ένα μήνα και μετά από ενημέρωση που είχε ο σύλλογος μέριμνας απροστάτευτων ζώων Κιβωτός Μυτιλήνης -για περιστατικό της παράνομης πρακτικής του παστουρώματος σε δυο βοοειδή- κίνησε όλες τις απαραίτητες διαδικασίες, με αποτέλεσμα την Πέμπτη να επικυρωθεί το πρόστιμο στον ιδιοκτήτη των ζώων.

Διαβάστε το δελτίο τύπου της Κιβωτού:

«Στα τέλη Ιουνίου 2019 η ΚΙΒΩΤΟΣ Μυτιλήνης ενημερώθηκε από περαστικούς για δύο βοοειδή στην περιοχή Λουτρών Μυτιλήνης οι οποίες ήταν δεμέμενες από το ένα πόδι στο λαιμό τους, με αποτέλεσμα τα ζώα να μην μπορούν να κινηθούν φυσιολογικά.

Η συγκεκριμένη πρακτική (το διαβόητο “παστούρωμα”) είναι ΠΑΡΑΝΟΜΗ & ΤΙΜΩΡΕΙΤΑΙ καθώς παραβιάζει την “ευζωία” (δηλαδή την καλή και φυσιολογική ζωή) των ζώων! Έτσι μεταβήκαμε στο σημείο συνοδεία προσωπικού του Δασαρχείου Λέσβου, εντοπίστηκε ο ιδιοκτήτης των ζώων και του επιβλήθηκε το προβλεπόμενο από τον Ν4039/2012 πρόστιμο των 1000 (χίλια) ευρώ (500 ευρώ ανά ζώο). Το πρόστιμο επικυρώθηκε από η Δνση Κτηνιατρικής Λέσβου την 01 Αυγούστου 2019 και θα εισπραχθεί από το Δήμο Λέσβου για να διατεθεί αποκλειστικά για την φροντίδα των αδέσποτων ζώων του νησιού μας.

Πλέον, τα σχετικά πρόστιμα για παστούρωμα ζώων (άλογα, γαϊδούρια, μουλάρια, πρόβατα, κατσίκια, βοοειδή) ανέρχονται σε χιλιάδες ευρώ, και η ΚΙΒΩΤΟΣ Μυτιλήνης δεν πρόκειται να σταματήσει μέχρι να εξαληφθεί αυτή η απάνθρωπη και παράνομη πρακτική. Αν εντοπίσετε οποιοδήποτε ζώο σε αυτή την κατάσταση, παρακαλούμε επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας.»

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here