Οι σοκαριστικές φωτογραφίες δείχνουν έναν ελέφαντα ο οποίος βασανίζεται κάθε μέρα από τους ιδιοκτήτες του στη Σρι Λάνκα. Ο ελέφαντας είναι σκελετωμένος, τόσο που διακρίνεται το κάθε πλευρό του και εξαναγκάζεται να κάνει παρέλαση σε ένα φεστιβάλ, φορώντας του κοστούμι.

Ο Tikiiri, ένας θηλυκός ελέφαντας ηλικίας 70 ετών, θα εργάζεται δίπλα σε 60 ελέφαντες για το Φεστιβάλ Perahera στη Σρι Λάνκα φέτος, παρά το εύθραυστο σώμα του και την επιβαρυμένη υγεία του.

Αυτό το δεκαήμερο Βουδιστικό φεστιβάλ, αποτελείται από τα στολισμένα ζώα και πολλούς καλλιτέχνες όπως χορευτές, ζογκλέρ,  και μουσικοί.

Οι αποκαρδιωτικές εικόνες της Tikiiri δημοσιεύθηκαν από τον οργανισμό Save Elephant, για την Παγκόσμια Ημέρα του Ελέφαντα, τη Δευτέρα 12 Αυγούστου.

«Η Tikiiri λαμβάνει μέρος στην παρέλαση από νωρίς κάθε βράδυ μέχρι αργά τη νύχτα, για δέκα συνεχόμενες νύχτες, εν μέσω θορύβων, πυροτεχνημάτων και καπνού», ανέφερε το ίδρυμα.

«Περπάει πολλά χιλιόμετρα κάθε βράδυ, ώστε οι άνθρωποι να αισθάνονται ευλογημένοι κατά τη διάρκεια της τελετής».

Ενώ η Tikiiri φαίνεται λαμπερή για τους επισκέπτες του φεστιβάλ με το φανταχτερό ολόσωμο φόρεμα της, εν τούτοις το κοστούμι καλύπτει τη σκληρή πραγματικότητα.

«Κανείς δεν βλέπει το αποστεωμένο της κορμί και την ασθενική της εικόνα, λόγω της φορεσιάς της», έγραψε το ίδρυμα.

«Κανείς δεν βλέπει τα δάκρυα στα μάτια της που προκαλούνται από τα λαμπερά φώτα που κοσμούν τη μάσκα της και κανείς δεν βλέπει τη δυσκολία της να περπατήσει, καθώς τα πόδια της είναι δεμένα, ενώ περπατάει.»

«Πώς γίνεται να το ονομάζουμε αυτό (το φεστιβάλ) μια ευλογία ή κάτι ιερό, όταν κάνουμε άλλες ζωές να υποφέρουν;»

Ο οργανισμός δήλωσε ότι η Tikiiri  εργάζεται για τον «Tooth Temple» στην Kandy City και καλεί τους θεατές να «γράψουν στον πρωθυπουργό της Σρι Λάνκα για να σταματήσουν αυτή τη σκληρότητα».  

«Δεν μπορούμε να προσφέρουμε έναν ειρηνικό κόσμο στους ελέφαντες, αν εξακολουθούμε να πιστεύουμε ότι αυτή η εικόνα είναι αποδεκτή», προσθέτουν.

«Να αγαπάς, να μην κάνεις κακό, να ακολουθείς το μονοπάτι της καλοσύνης και της συμπόνιας, είναι ο δρόμος που δίδαξε ο Βούδας. Ήρθε η ώρα να το ακολουθήσουμε.» 

Εκείνοι που είδαν τις εικόνες είπαν ότι έμειναν σοκαρισμένοι από την κακομεταχείριση της Tikiiri.

«Για να φέρονται σε αυτό το όμορφο πλάσμα με τέτοιο απάνθρωπο τρόπο, δείχνει ότι οι άνθρωποι πραγματικά νομίζουν ότι είναι η ανώτερη φυλή … Αυτό πρέπει να σταματήσει και θα γράψω στην κυβέρνηση της Σρι Λάνκα σχετικά», έγραψε κάποιος

«Μισώ το γεγονός ότι συνεχίζουμε να κάνουμε τέτοια πράγματα σε αυτά τα όμορφα μεγαλοπρεπή πλάσματα», πρόσθεσε κάποιος άλλος.

«Αυτό είναι πέρα ​​από τρομακτικό- έχω δάκρυα στα μάτια μου. Αυτή η όμορφη κυρία πρέπει να βρει ένα μέρος γαλήνης για να ζήσει τις υπόλοιπες μέρες της. Αυτό σπάει την καρδιά μου» , επίσης αναφέρει ένας σχολιαστής

Ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός Save Elephant Foundation επικεντρώνεται στην παροχή φροντίδας στον αιχμαλωτό πληθυσμό των ελεφάντων της Ταϊλάνδης.

Ιδρύθηκε από τον Sangdeaun Lek Chailert, ο οποίος άρχισε να υποστηρίζει την ευημερία των ελεφάντων στην Ασία, λόγω της αγάπης του για το εθνικό σύμβολο της χώρας και των ανησυχιών του για το είδος που τίθεται σε κίνδυνο.

«Είναι η αποστολή μας να σώσουμε τον ασιατικό ελέφαντα από την εξαφάνιση και να δώσουμε στους εξημερωμένους ελέφαντες μια ζωή που αξίζει να ζουν με τη διατήρηση των περιβάλλοντος τους και την αύξηση της ευαισθητοποίησης του κοινού σχετικά με τις πρακτικές της ανθρώπινης φροντίδας», δήλωσε το Ίδρυμα Save Elephant Foundation.

Το ίδρυμα λειτουργεί το Elephant Nature Park , στο Τσιάνγκ Μάι της Βόρειας Ταϊλάνδης μαζί πολλά άλλα έργα.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις του Παγκόσμιου Οργανισμού Προστασίας των Ζώων, 3.000 ελέφαντες χρησιμοποιούνται για διασκέδαση σε ολόκληρη την Ασία, ενώ το 77% αντιμετωπίζεται απάνθρωπα.

Περισσότεροι από 800 Αυστραλοί επισκέπτονται την Ταϊλάνδη κάθε χρόνο, με πολλούς να έλκονται από τουριστικά αξιοθέατα όπου μπορούν να ανέβουν σε ελέφαντες, να παρακολουθήσουν τα «κόλπα» που κάνουν και να τους ταΐσουν.

Ένας εκπρόσωπος του Tooth Temple, δήλωσε είπε στο Metro ότι «πάντα ενδιαφέρονται για τα ζώα» κατά τη διάρκεια των φεστιβάλ τους.»

(dailymail)

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here