Μετά την καταδίκη του κόκορα για διατάραξη κοινής ησυχίας στη Ζυρίχη, ήρθε η ώρα οι πάπιες να βρεθούν αντιμέτωπες με τον νόμο.

Περίπου 50 πάπιες κατηγορούνται για ηχορύπανση καθώς οι φυσικοί τους ήχοι είναι πολύ δυνατοί και ενοχλούν τους γείτονες τους στην Σουστόν της Γαλλίας.

Η ιδιοκτήτρια των πτηνών, που ζει στη Σουστόν εδώ και περισσότερα από 30 χρόνια, εκτρέφει πάπιες και χήνες.

«Η διαμάχη ξεκίνησε πριν από περίπου έναν χρόνο, όταν ο γείτονας αγόρασε την ιδιοκτησία του. Ερχόταν να παραπονεθεί για τον θόρυβο των πουλιών δύο φορές την εβδομάδα, από τον Ιούνιο μέχρι τον Οκτώβριο του 2018», είπε 67χρονη Ντομινίκ Ντουτ.

Η Ντουτ θα δικαστεί την 1η Οκτωβρίου και θα είναι μια από τις πολλές παρόμοιες υποθέσεις που αφορούν στη μη ανοχή των ανθρώπων στους θορύβους της φύσης, στη γαλλική ύπαιθρο.

Ο δήμαρχος της Σουστόν, ο Φρεντερίκ Σαρπενέλ, είπε πως: “είναι απολύτως απαραίτητο (…) να διατηρήσουμε τα χαρακτηριστικά της υπαίθρου (γεωργία, κτηνοτροφία, ψάρεμα, κυνήγι) αλλά και να μην πέσουμε στην παγίδα της εσωστρέφειας, να μην πιστέψουμε ότι οι νεοαφιχθέντες κάτοικοι δεν μπορούν να ενταχθούν ή ότι θα χάσουμε την ψυχή μας εξαιτίας τους”.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here