Η θετική επίδραση των ζώων στη ζωή των ανθρώπων είναι δεδομένη, πολλώ μάλλον των σκύλων με τους οποίους το είδος μας έχει την πιο εξελιγμένη μορφή σχέσης.

Τα τελευταία χρόνια κυρίως στο εξωτερικό, χρησιμοποιούνται σκύλοι ως υποστηρικτική θεραπεία (Pet Therapy) σε άτομα με κινητικά, νοητικά ή ψυχολογικά προβλήματα.

Μια τέτοια μορφή θεραπευτικής επαφής στους ανθρώπους μέσω των σκύλων, διενεργείται από τη SAPT, η οποία είναι μια μη κερδοσκοπική οργάνωση αποτελούμενη μόνο από εθελοντές.

Εκτός από το  πρόγραμμα «Σκύλοι Θεραπευτικής Επαφής» , η SAPT πραγματοποιεί επισκέψεις σε σχολεία με στόχο την ευαισθητοποίηση των παιδιών απέναντι στους σκύλους και τον ενδεδειγμένο τρόπο συμπεριφοράς προς αυτούς.

Εθελοντές του οργανισμού παραχώρησαν συνέντευξη στη δημοσιογράφο Χριστίνα Βραχάλη για λογαριασμό του Gazzetta.gr, στην οποία δίνουν πληροφορίες σχετικά με την αποστολή τους και τον τρόπο λειτουργίας τους.

Η δημοσιογράφος γνωστή -εκτός του αθλητικού της προφίλ- για την ευαισθησία της απέναντι στα ζώα, παρουσιάζει στο βίντεο τον Μίκυ επί το έργον, στην επαφή του με τη μικρή Μαρία η οποία πάσχει από εγκεφαλική παράλυση.

“Ο ΜΙκυ Εκανε τη ΜαρΙα να σηκΩσει για πρΩτη φορΑ το χΕρι της για να τον ακουμπΗσει”

Δείτε το βίντεο με τη συνέντευξη:

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here