γράφει ο Αλέξης Τ.

Μια ανείπωτη τραγωδία εκτυλίχθηκε σήμερα το πρωί στα Γλυκά Νερά Αττικής, όταν ένα ροτβάιλερ επιτέθηκε σε ένα κοριτσάκι δύο μηνών με αποτέλεσμα να το τραυματίσει θανάσιμα.

Αμέσως μόλις το τραγικό περιστατικό είδε το φως της δημοσιότητας άρχισαν τα λαϊκά δικαστήρια και η ελληνική διαδυκτιακή κοινωνία χωρίστηκε -όπως κάνει πάντα- σε δύο στρατόπεδα.

Από τη μια οι άνθρωποι που ζητούν με εκδικητική μανία να θανατωθούν όλες οι ράτσες σκύλων που θεωρούν ότι δεν πρέπει να υπάρχουν γιατί είναι επιθετικές και επικίνδυνες για το κοινωνικό σύνολο και από την άλλη οι άνθρωποι που ζητούν τη σκληρότερη τιμωρία για τους γονείς του μωρού, αφού θεωρούν ότι έδειξαν εγκληματική αμέλεια, αλλά και ελλιπή φροντίδα του σκύλου.

Εμείς από την πλευρά μας θα συστήσουμε ψυχραιμία. Επιβάλλεται να υπάρξει σεβασμός απέναντι στο δράμα που ζει αυτή η οικογένεια, επιβάλλεται να προσευχηθούμε για την ψυχή του μικρού αγγέλου που χάθηκε και επιβάλλεται να αφήσουμε τη δικαιοσύνη να κάνει τη δουλειά της, χωρίς να ποτίζουμε με μίσος την κοινωνία, επειδή οι απόψεις μας κάνουν άλματα λογικής στα όρια του παραλόγου.

Αλίμονο αν πιστέψουμε ότι συντετριμμένοι γονείς ήθελαν να συμβεί αυτό που συνέβη στο κοριτσάκι τους, αλίμονο αν θεωρήσουμε ότι το ζώο λειτούργησε δολοφονικά με τη λογική που θα το έκανε ένας άνθρωπος. Η λογική και η προσαρμοστικότητα βαραίνει τους ανθρωπους. Τα ζώα έχουν ένστικτα κι εμείς τα διαχειριζόμαστε.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here