Ένα απαράδεκτο περιστατικό καταγράφηκε από κάμερα ασφαλείας στην Κρήτη, όταν μια κυρία άφησε τα περιττώματα του σκύλου της στην πυλωτή πολυκατοικίας.

Δυστυχώς, την ώρα που όσοι έχουμε ζωάκια παλεύουμε και απαιτούμε από ένα κομμάτι της κοινωνίας να αποδεχθεί –όπως έχει υποχρέωση να κάνει– ότι τα ζώα είναι αναπόσπαστη προέκταση του ανθρώπινου είδους και πως η παρουσία τους στην κοινωνία είναι δείγμα πολιτισμού και παιδείας, υπάρχουν άνθρωποι που κάνουν ότι μπορούν για να δώσουν επιχειρήματα στους αντίθετους με τη φιλοζωία, ώστε να μην επιθυμούν την παρουσία τους.

Εμείς αισθανόμαστε την ανάγκη να διαχωρίσουμε τη θέση μας και να εκφράσουμε την πεποίθηση μας ότι αυτοί οι άνθρωποι αποτελούν μειονότητα.

Τέτοια συμπεριφορά έχει να κάνει με την παιδεία και όχι με την κατοχή ζώου. Αυτός που αφήνει περιττώματα στην πόρτα του άλλου, μην τον ταυτίζετε με τα ζώα. Αυτός πιθανόν θα παρκάρει σε ράμπες αναπήρων και διαδρόμους τυφλών.

Άνθρωποι που δε σέβονται το κοινωνικό σύνολο δε σέβονται και τα ζώα τους, αφού με τέτοια περιστατικά δίνουν έδαφος σε κάποιους με αναχρονιστικά και επικίνδυνα ένστικτα να εκφράζουν τα εχθρικά τους συναισθήματα.

Θα θέλαμε να υπενθυμίσουμε ότι στην βόλτα με τον σκύλο μας, έχουμε την υποχρέωση από τον νόμο, να τον έχουμε κοντά μας με λουρί, να έχουμε το βιβλιάριο του ενημερωμένο και να μαζεύουμε άμεσα τα «κακά» του. Οτιδήποτε άλλο δεν είναι αποδεκτό και μπορεί να εκθέσει σε κίνδυνο άλλους ανθρωπους και ζώα, αλλά και τον ίδιο μας τον σκύλο.

Πρέπει να αντιληφθούν όσοι δεν έχουν ζώα, ότι κάτοχος ενός ζώου δεν σημαίνει βρωμιά, παρατυπία και έλλειψη παιδείας.

Κάτοχος ζώου σημαίνει αγάπη, διάθεση για φροντίδα και προσφορά. Σημαίνει παιδεία, σημαίνει πολιτισμός.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here