κεντρική φωτογραφία αρχείου (pixabay)

Η μουσική είναι μία από τις μεγαλύτερες δημιουργίες του ανθρώπου, καθώς μέσα από αυτή μπορούμε να επικοινωνούμε, να εκφράζουμε σκέψεις και συναισθήματα, σε παγκόσμιο επίπεδο χωρίς να χρειάζεται να χρησιμοποιήσουμε ούτε μία λέξη. Όπως πίστευαν και οι αρχαίοι Έλληνες η μουσική έχει τη δύναμη να επηρεάσει την πνευματική και ψυχική υγεία του καθενός ξεχωριστά.

Η μουσική χρησιμοποιείται αρκετές φορές για θεραπευτικούς σκοπούς σε ασθενείς, προκειμένου να ανυψώσουν τη διάθεση τους και να τονώσουν την ψυχολογία τους.

Η Natalie Helm παίζει μουσική για τα ζώα/φωτογραφία: domesticatedcompanion.com

Στο άρθρο του το Domesticated Companion, αναφέρει πως η Natalie Helm, είναι μία καλλιτέχνις που παίζει βιολοντσέλο στην ορχήστρα της Σαρακόστα στη Φλόριντα, η οποία αποφάσισε να προσφέρει εθελοντική εργασία σε καταφύγιο ζώων, προκειμένου να χαλαρώσει τους σκύλους από το άγχος και το στρες.

Πολλά από αυτά τα ζώα είναι ζώα κακοποιημένα ή ζώα που μεγάλωσαν στους δρόμους και διατηρούνται στο καταφύγιο μέχρι να βρεθεί η οικογένεια που θα τους αλλάξει τη ζωή.

Η Helm πιστεύει ότι βοηθώντας τα με τη μουσική της να ηρεμήσουν, πιθανόν να μετριαστεί η προβληματική συμπεριφορά ορισμένων από αυτά και έτσι να υιοθετηθούν ευκολότερα. Όπως αποκάλυψε η σολίστ, στα ζώα αρέσει η μουσική, όμως επειδή ορισμένα από αυτά αντιδρούν αρνητικά στη rock and roll, επιλέγει να παίζει πιο μελωδικά κομμάτια.

Ένας ακροατής της Helm/φωτογραφία: domesticatedcompanion.com

Ο διευθυντής του καταφυγίου δείχνει ευγνωμοσύνη για το έργο που παρουσιάζει η Helm, αφού εμπλουτίζει με ευγενή ερεθίσματα τη ζωή των αδέσποτων και ταλαιπωρημένων ζώων.

Εκείνη, προσπαθεί να προσφέρει όσο πιο συχνά μπορεί την εθελοντική της παρουσία.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here