Μια ασύμμετρη απειλή φαίνεται πως έχει θέσει σε κίνδυνο ανθρώπους σε κάποια περιοχή της Ελλάδας, αφού σύμφωνα με σημείωμα που βρήκε στην πόρτα του ένας ιδιοκτήτης σκύλου γυρίζοντας από την βόλτα με το κατοικίδιο του, υπάρχουν γάτες που έχουν εξαπολύσει επιθέσεις σε ανθρωπους, αυτοκίνητα και μηχανάκια!

Τα επικίνδυνα αιλουροειδή, σύμφωνα με το ίδιο σημείωμα, αποτελούν απειλή για μια συγκεκριμένη πολυκατοικία, της οποίας οι κάτοικοι της υποφέρουν από αλλεργίες και «δεν μπορούν να βγουν έξω με ασφάλεια», αφού σημειώθηκε και επίθεση σε παιδί.

Το σημείωμα προς τον άνθρωπο που, σύμφωνα με τον ίδιο, ταΐζει της γάτες με τον τρόπο που ορίζει ο νόμος τηρώντας τους κανόνες καθαριότητας και υγιεινής, του έδωσε την ευκαιρία να συντάξει μια απαντητική τεκμηριωμένη επιστολή, απαντώντας σε κάθε αναφορά, σχετικά με τους «κινδύνους» που «εντοπίζονται»…

Ο ίδιος επίσης αναφέρει πως έχει κάνει σχετική ενημέρωση στον Δήμο και φιλοζωικές οργανώσεις και πως πρόκειται σε περίπτωση που εντοπίσει οποιαδήποτε παραβατική συμπεριφορά να απευθυνθεί στην αρμόδια εισαγγελία.

Σε κάθε περίπτωση, χωρίς να γνωρίζουμε λεπτομέρειες για το περιστατικό και αφού δεν αναφέρεται κάποιος τραυματισμός ή μία επίσημη καταγγελία στις αρχές, κάνουμε τη σχετική αναφορά.

Δεν μπορούμε όμως να μη σχολιάσουμε, πως το περιεχόμενο του σημειώματος εκ πρώτης αναγνώσεως δείχνει να στερείται επιχειρημάτων και καλό είναι, επειδή κάποιος δε συμπαθεί κάποιο άλλο είδος ζωής στον πλανήτη, να μην προσπαθεί να συμπαρασύρει  στη δίκη του λογική ανθρωπους που έχουν άγνοια σχετικά με τη νομοθεσία αλλά και τη λειτουργία της φύσης.

Υπάρχει σχετική νομοθεσία στη χώρα που έχει λύσει αυτά τα θέματα και οποίος έχει κάποιο πρόβλημα οφείλει  να ενημερώνει τις αρχές.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here