Τα τελευταία χρόνια, οι μεγαλύτεροι οίκοι μόδας του πλανήτη έχουν γυρίσει την πλάτη στη φυσική γούνα και χώρες όπως η Νορβηγία να έχουν σχεδιάσει τη σταδιακή κατάργηση εκτροφείων αλεπούδων και μινκ μέσα στην επόμενη πενταετία.

Στη χώρα μας, το ζήτημα της οικολογικής «συμμόρφωσης» αντιμετωπίζεται με μία ιδιαίτερη προσέγγιση και ίσως, αντικρουόμενη ρητορική, η οποία όπως καταγράφεται από σχόλια και αναρτήσεις έχει διχάσει το διαδίκτυο.

Τη στιγμή δηλαδή, που η πρόθεση της κυβέρνησης σε ό,τι αφορά στην άμεση μέριμνα για την προστασία των δικαιωμάτων των ζώων και τη θωράκιση των κανόνων ευζωίας τους, πρέπει να θεωρείτε καθαρή και δεδομένη, ήρθε μια δήλωση-προσέγγιση του θέματος τις προηγούμενες ημέρες που δημιούργησε κάποια ερωτηματικά.

Τη Δευτέρα, μετά από σύσκεψη που είχε ο κ. Άδωνις Γεωργιάδης με τον πρόεδρο της Ελληνικής Ομοσπονδίας Γούνας, κ. Δημήτρη Κοσμίδη, έκανε αναφορά στην προσφορά της ελληνικής γουνοποιίας ελληνική οικονομία, καθώς και μία τοποθέτηση σχετικά με την οικολογική του προσέγγιση.

Η δήλωση ήταν η εξής:

«Η παραγωγή γούνας είναι ένα από τα πιο παραδοσιακά ελληνικά προϊόντα. Οι γουνοποιοί συμβάλλουν καίρια στην ενίσχυση των ελληνικών εξαγωγών, στη μείωση του εμπορικού ελλείμματος και καταξιώνουν ένα ελληνικό προϊόν στις πλέον ανταγωνιστικές διεθνείς αγορές. Κατά συνέπεια το κράτος οφείλει να είναι δίπλα σε αυτούς τους ανθρώπους. Σημειώνω ότι σε μια εποχή που όλοι συζητάμε για την οικολογία και την προστασία του περιβάλλοντος, είναι εντελώς παράλογο κάποιοι να πολεμούν τη φυσική γούνα και να προωθούν την πλαστική γούνα. Η πλαστική γούνα καταστρέφει το περιβάλλον και μετά από ένα δισεκατομμύριο χρόνια θα είναι εδώ και θα μολύνει τον πλανήτη, ενώ η φυσική γούνα εντάσσεται στον φυσικό κύκλο της ζωής. Γι’ αυτό και ιδιαιτέρως την υποστηρίζω».

 

 

 

 

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here