Όσοι αντιμετωπίζουν υπεύθυνα το θέμα της κατοχής ενός ζώου, μιλούν συνεχώς για την απόλυτη ανάγκη τήρησης ορισμένων κανόνων από τους ιδιοκτήτες, έτσι ώστε να εξασφαλίζεται η ασφάλεια του ζώου τους, άλλων ζώων και του κοινωνικού συνόλου.

Στη χώρα μας όμως, η μη τήρηση αυτών των υποχρεώσεων αποτελεί τον κανόνα και η μόνη περίπτωση συμμόρφωσης, είναι η συνδρομή των αρχών με την διαδικασία των ελέγχων. Μία πολύ βασική υποχρέωση των ιδιοκτητών, είναι να «τσιπάρουν» το ζώο τους. Μία πρακτική που βοηθά άμεσα στην προστασία του ζώου από «οικείους» και μη κινδύνους, αλλά και  έμμεσα, στη μείωση του υπερπληθυσμού.

Προς αυτή την κατεύθυνση κινείται η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Κρήτης, αφού σύμφωνα με την Πανελλαδική Φιλοζωική Περιβαλλοντική Ομοσπονδία, ξεκίνησαν έλεγχοι για την ηλεκτρονική σήμανση των ζώων, υπό τη νέα  ηγεσία του κ. Α. Ρουτζάκη. Έτσι γίνεται η καταγραφή των ιδιόκτητων σκύλων και γατών αλλά και των συνθηκών διαβίωσης των ζώων συντροφιάς.

Κάτι για το οποίο όπως αναφέρει η ΠΦΠΟ, είχε δηλώσει την πεποίθηση της πως θα πραγματοποιηθεί, μετά τη συνάντηση που είχε με τον κύριο Ρουτζάκη στις αρχές Σεπτεμβρίου.

Έτσι, πριν λίγες ημέρες η Αστυνομική Διεύθυνση Ρεθύμνου προέβη αυτεπαγγέλτως σε συλλήψεις και βεβαιώσεις προστίμων για παραβάσεις της νομοθεσίας για τα ζώα, οι οποίες και θα συνεχιστούν.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here