Για 3η ημέρα βρίσκεται παγιδευμένο ένα γατάκι σε πεύκο ύψους 30 μέτρων -στον Μακρύ Γιαλό Κεφαλονιάς- άυπνο, νηστικό και χωρίς νερό.

To εγκλωβισμένο ζώο, σκαρφάλωσε στο δέντρο που βρίσκεται μέσα σε περιφραγμένο οικόπεδο και από κάτω καραδοκεί ο σκύλος του ιδιοκτήτη. Εχθές αργά το απόγευμα κλήθηκε η πυροσβεστική υπηρεσία για να διασώσει το τρομαγμένο γατάκι, αλλά παρά τις προσπάθειες δεν ήταν δυνατόν να φτάσουν σε εκείνο το ύψος.

Κατόπιν, επιστρατεύτηκε ένας γερανός του δήμου, αλλά ούτε αυτή η προσπάθεια απέδωσε καρπούς, αφού η γάτα τρόμαξε και ανέβηκε ακόμη ψηλότερα. Ύστερα και ενώ είχε ήδη νυχτώσει, αποσύρθηκαν οι διασώστες με σκοπό να επιχειρήσουν σήμερα εκ νέου.

Το πρωί, απορρίφθηκε η ιδέα της συνδρομής μεγάλου γερανού με βραχίονα, καθώς ο δρόμος είναι μικρός και δεν μπορεί να προσεγγίσει και μόνη λύση φαντάζει η ιδέα του διασώστη Peter Lee, που προτείνει το άπλωμα ενός διχτυού κάτω από το δέντρο και μετά το βρέξιμο με νερό της γάτας ώστε να αναγκαστεί να «πέσει» στο ασφαλές μέρος.

Όλα αυτά για να γίνουν, πρέπει να ενημερωθεί ο ιδιοκτήτης του οικοπέδου, να απομακρύνει τον σκύλο, με αποτέλεσμα να ηρεμήσει η γάτα.

πληροφορίες και φωτογραφίες από kefaloniapress.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here