Η στρουθοκάμηλος είναι το μεγαλύτερο πουλί που υπάρχει αυτή τη στιγμή στον πλανήτη μας, το οποίο όμως δεν έχει τη δυνατότητα να πετάξει, αφού τα φτερά που φέρει είναι σχεδόν διακοσμητικά.

Για να αντισταθμίσει αυτή του τη «δυσλειτουργία» και να μη γίνει εύκολη λεία για τους θηρευτές του, το πτηνό αυτό είναι πολύ γρήγορο. Η μέγιστη ταχύτητα που μπορεί να φτάσει τα 96χλμ την ώρα,  το κατατάσσει ως το γρηγορότερο πουλί στο έδαφος.

Πρόκειται μια ταχύτητα που είναι υπερδιπλάσια αυτής που μπορούσε να «πιάσει» ο Τζαμαϊκανός σπρίντερ Γιουσέιν Μπολτ, που τον βλέπαμε να καταρρίπτει το ένα ρεκόρ μετά το άλλο, η οποία ήταν περίπου τα 45χλμ ανά ώρα!

Αυτή η ικανότητα της στρουθοκαμήλου προκύπτει από τα πολύ δυνατά της πόδια, τα οποία επιπλέον μπορούν να μοιράσουν και μερικές ισχυρές κλωτσιές, όταν βρίσκεται σε κίνδυνο!

Τα φτερά παίζουν κάποιο ρόλο στο να διατηρεί την ισορροπία της το τρέξιμο, αλλά και στις αλλαγές κατεύθυνσης κατά τη διάρκεια του.

Μία στρουθοκάμηλος σε ένα σπριντάκι:

Ο Γιουσέιν Μπολτ δέκα χρόνια πριν, φτάνοντας σε ταχύτητα με μέσο όρο 37,6 χιλιόμετρα την ώρα και 45 χιλιόμετρα την στιγμή που ανέπτυξε την μέγιστη ταχύτητα και τρέλανε τον πλανήτη:

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here