Μία ιδιοκτήτρια σκύλου στην Αγγλία αποκάλυψε ότι ένα κουτάβι πέθανε από καρδιακή προσβολή, όταν τρομοκρατήθηκε από πυροτεχνήματα.

Ο σκύλος που ονομαζόταν Molly, ήταν ένα τεριέ μόλις 18 εβδομάδων, όταν το βράδυ του Σαββάτου αντιμετώπισε μία τρομακτική κατάσταση.

Η Susan Paterson με ανάρτηση στο Facebook, ανέφερε ότι το κουτάβι πέθανε στο Wombwell, κοντά στο Barnsley του South Yorkshire.

Όπως έγραψε, «Λόγω της τεράστιας ποσότητας πυροτεχνημάτων με ισχυρούς κρότους που «έπεφταν» γύρω από το Wombwell , χάσαμε ένα νεαρό τεριέ από καρδιακή προσβολή. «Σκεφτείτε τα ζώα. Η Molly ήταν μόλις 18 εβδομάδων και πέθανε από τον τρόμο που της προκάλεσαν τα προτεχνήματα.»

Η Paterson προέτρεψε το κοινό να μαζέψει υπογραφές, ζητώντας την αναθεώρηση της νομοθεσίας που αφορά στα πυροτεχνήματα.

Η κίνηση αυτή, η οποία έχει συγκεντρώσει σχεδόν 500.000 υπογραφές, προτρέπει την κυβέρνηση να περιορίσει τη χρήση πυροτεχνημάτων από ιδιώτες, σε «παραδοσιακά» γεγονότα όπως η παραμονή της Πρωτοχρονιάς, το κινεζικό νέο έτος κ.α.

Η Julie Doorne η οποία ξεκίνησε το ψήφισμα, έγραψε: «Τα πυροτεχνήματα μπορούν να προκαλέσουν σοβαρή δυσφορία στα ζώα»

«Δεν υφίστανται μόνο ψυχολογικά τραύματα, αλλά και φυσικά, στην προσπάθεια τους να ξεφύγουν ή να κρυφτούν από τους κρότους.» 

Επίσης, μια ανάλογη συλλογή υπογραφών στην επίσημη ιστοσελίδα της κυβέρνησης η οποία ζητούσε τη γενική απαγόρευση πώλησης πυροτεχνημάτων στο κοινό, έχει προσελκύσει σχεδόν 170.000 υπογραφές.

 

 

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here