Όπως έχει καθιερωθεί παγκοσμίως, η τελευταία Παρασκευή του Νοεμβρίου είναι η ημέρα ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης των ανθρώπων σχετικά με τη χρήση της φυσικής γούνας.

Ζώα τα οποία ζουν μια σύντομη και βασανιστική ζωή σε μικρά κλουβιά μέχρι να έρθει η στιγμή να θανατωθούν βίαια, αποτελούν την πρώτη ύλη για τα ενδύματα που (ευτυχώς) όλο και λιγότεροι άνθρωποι φορούν, στον σύγχρονο κόσμο.

Χαρακτηριστικό είναι, ότι σχεδόν όλοι οι διάσημοι σχεδιαστές του εξωτερικού έχουν αποκλείσει τη φυσική γούνα από τις δημιουργίες τους (μπορεί από ευαισθησία, μπορεί και από αποστροφή από το αναχρονιστικό και το κιτς) , ενώ πολλές είναι οι χώρες που είτε έχουν απαγορεύσει, είτε κινούνται προς την κατεύθυνση της απαγόρευσης της παραγωγής γούνας.

Παρότι υπάρχει πληθώρα αναφορών και βίντεο με «βαρύ» υλικό στο διαδίκτυο, δεν χρειάζονται σκληρές εικόνες και μακροσκελή άρθρα για να συμφωνήσουμε πως ο τρόπος που αντιλαμβανόμαστε την αξία της ζωής πρέπει να ευθυγραμμίζεται με το επίπεδο του πολιτισμού που θεωρητικά πρεσβεύουμε.

Αυτά τα λίγα λοιπόν, απλά και με… γούστο!

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here