Γράφει ο Αλέξης Τ. 

Μια ακόμη ανάγνωση που προκαλεί προβληματισμό προκύπτει από τη θλιβερή ιστορία με το βρέφος στην Καλαμάτα και αφορά σε ορισμένες αντιλήψεις των ανθρώπων, αλλά και την επίδραση που έχουν αυτές στο κοινωνικό σύνολο.

Όπως έχουμε γράψει πολλές φορές, η στάση των ανθρώπων απέναντι στη ζωή δεν κάνει διαχωρισμούς, όσο κι αν κάποιος προσπαθεί να υποστηρίξει κάτι τέτοιο. Αυτό ισχύει και για όποιον αγαπάει κάθε μορφή ζωής και για όποιον υποστηρίζει ότι αγαπάει μόνο κάποιο συγκεκριμένο είδος.

Η ωμή επιβεβαίωση των ανωτέρω, έρχεται δυστυχώς μέσα από την τραγική περίπτωση της εγκατάλειψης ενός μωρού μέσα σε υπογειοποιημένο κάδο σκουπιδιών στην Καλαμάτα.

Όπως θα ακούσετε τη γυναίκα στο βίντεο να λέει, ζητούσε βοήθεια από τους περαστικούς να σώσουν το μωρό και εκείνοι επειδή νόμιζαν ότι επρόκειτο για γατάκια την αγνοούσαν…

Αυτή η αντίδραση φαίνεται πως προέκυψε γιατί η συγκεκριμένη γυναίκα όπως λέει, είναι γνωστή φιλόζωη της περιοχής που ταΐζει γατάκια και ίσως κάποιοι στην πιθανότητα να είναι πεταμένα ζώα, για τα οποία αδιαφορούν, ρίσκαραν το ενδεχόμενο να είναι πράγματι ένα μωρό παιδί εκτεθειμένο σε θανάσιμο κίνδυνο.

Ευτυχώς για το ταλαιπωρημένο μωράκι, η φιλόζωη κυρία έμεινε στο σημείο, προστάτευσε με όποιον τρόπο μπορούσε τη ζωή του νεογέννητου βρέφους και κάλεσε τις αρχές.

Εκ του αποτελέσματος λοιπόν και ακολουθώντας απλούς συλλογισμούς, φαίνεται πως το μωρό ήταν τυχερό που βρέθηκε μπροστά του η συγκεκριμένη γυναίκα, αφού όπως φάνηκε οι άνθρωποι που δεν συμπαθούν τα ζώα, λίγο έλλειψε να του «προσφέρουν» μια τραγική κατάληξη…

Για περισσότερα άρθρα και ενημέρωση σχετικά με τα κατοικίδια ζώα και την άγρια ζωή, κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook πατώντας -εδώ-

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here