Συχνά ακούμε ανθρώπους να λένε πως αν και αγαπούν τα ζώα, διστάζουν να αποκτήσουν ένα κατοικίδιο αφού πιστεύουν πως η καθαριότητα και η τάξη σε ένα σπίτι δε μπορεί να συμβαδίσει για παράδειγμα με την παρουσία ενός σκύλου ή μιας γάτας. 

Τελικά είναι αυτή η πραγματικότητα;

Το petsguide.gr, επικοινώνησε με τον υπεύθυνο της εταιρείας «Συνεργείο Καθαρισμού Ηλιούπολης» κ. Σταύρο Εξαδάκτυλο, ο οποίος είναι και ο ίδιος ιδιοκτήτης σκύλου, για να μας δώσει τη δική του οπτική γύρω από το θέμα.

» Πιστεύω ότι η κατοχή ενός ζώου συντροφιάς και η καθαριότητα, δεν είναι αντικρουόμενες έννοιες. Σίγουρα, υπάρχουν κάποια επιπλέον πράγματα για τα οποία θα πρέπει να μεριμνά ένας ιδιοκτήτης, αλλά αν υπάρχει ο σωστός προγραμματισμός των οικιακών εργασιών ρουτίνας και κάποιοι κανόνες σε ό,τι αφορά την παρουσία των ζώων, μπορεί ένα σπίτι να είναι καθαρό. Για παράδειγμα, είναι απαραίτητος ο καθαρισμός των ποδιών ενός σκύλου μετά από τη βόλτα, πριν μπει στο διαμέρισμα!»

Εκτός από μερικές συμβουλές που υπάρχουν στη σελίδα του synergeiokatharismou.gr ώστε να διατηρείται το σπίτι μας χωρίς μικρόβια, αλλά και να υπάρχει μια αίσθηση φρεσκάδας σε «επίφοβα» μέρη όπως για παράδειγμα στα χαλιά μας, ο κ. Εξαδάκτυλος μας δίνει δύο επιπλέον πληροφορίες.

«Σε ένα σπίτι που υπάρχουν κατοικίδια, είναι πιθανό να συναντήσουμε γρατσουνιές στα ξύλινα έπιπλα, καθώς μπορεί να συμβούν από ένα παιχνιδιάρικο γατάκι ή έναν σκύλο που έχει «ξεχάσει» για λίγο τα όρια του. Ένας εύκολος τρόπος να διορθώσουμε την κατάσταση είναι να αναμείξουμε 1/2 φλιτζάνι ξίδι με 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού ελαιόλαδο, να πάρουμε ένα καθαρό πανί και αφού το βυθίσουμε στο μείγμα να τρίψουμε την γρατσουνισμένη επιφάνεια και στη συνέχεια σε ολόκληρο το έπιπλο.»

Εξίσου εντυπωσιακό μπορεί να είναι και το αποτέλεσμα στα παπούτσια μας, αφού όπως μας λέει:

«Μπορεί οι βόλτες με τον σκύλο να έχουν ταλαιπωρήσει τα αθλητικά σας παπούτσια, εάν τα τρίψετε όμως με λίγη οδοντόκρεμα και στη συνέχεια τα σκουπίσετε με ένα μαλακό πανί, θα γίνουν αγνώριστα!»

 

Για περισσότερα άρθρα και ενημέρωση σχετικά με τα κατοικίδια ζώα και την άγρια ζωή, κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook πατώντας -εδώ-

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here