Το 2019 ήταν μια τραγική χρονιά για τα ζώα και τη φύση του πλανήτη μας, λόγω των πυρκαγιών που προκάλεσαν ανυπολόγιστη οικολογική ζημιά.

Εκτός από τις «μικρές και συνηθισμένες» πυρκαγιές που ξεσπούν κάθε χρόνο σε διάφορες χώρες οι οποίες έχουν τη δική τους φθορά στην πανίδα της εκάστοτε περιοχής, η χρονιά που μας πέρασε χάρισε το καρβουνιασμένο αποτύπωμα της στο μέλλον.

 

Βολιβία

Τον Σεπτέμβριο του 2019, περίπου 34.000 πυρκαγιές στον Αμαζόνιο άφησαν σχεδόν 2,5 εκατομμύρια καμμένα ζώα, πολλά από τα οποία ανήκαν σε προστατευόμενα είδη. Διαβάστε -εδώ-

(Πατήστε εδώ για να δείτε ποια ζώα ζουν στον Αμαζόνιο)

 

Ρωσία

Τον Αύγουστο του 2019, περισσότερα από 28 εκατομμύρια στρέμματα στη Σιβηρία και τη ρωσική Άπω Ανατολή είχαν παραδοθεί στις φλόγες, με το τίμημα για τα ζώα να είναι βαρύ καθώς εκτός από όσα απανθρακώθηκαν, υπήρξαν εκείνα που κατάφεραν να ξεφύγουν από τις φλόγες αλλά δεν έβρισκαν τροφή και νερό για να επιβιώσουν. Πατώντας εδώ θα δείτε μια αλεπού να ψάχνει απεγνωσμένα τροφή και εδώ ένα αρκουδάκι που έχασε τη μητέρα του, να μην αφήνει τον πυροσβέστη που το έσωσε να φύγει.

 

Αυστραλία

Το 2019 έκλεισε με τις πυρκαγιές της Αυστραλίας οι οποίες ξεκίνησαν τον Σεπτέμβριο και δυστυχώς δεν έχουν σταματήσει ακόμα και σύμφωνα με τους ειδικούς έχουν κάψει σχεδίων μισό δισεκατομμύριο ζώα.

Στη Νέα Νότια Ουαλία σχεδόν το 30%του βιότοπου έχει καταστραφεί, μια κατάσταση που είναι δραματική για την άγρια ζωή της καμένης περιοχής, με το μέλλον για τα κοάλα που είναι είδος υπό εξαφάνιση να μοιάζει δραματικό. (Δείτε εδώ)

 

Για περισσότερα άρθρα και ενημέρωση σχετικά με τα κατοικίδια ζώα και την άγρια ζωή, κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook πατώντας -εδώ-

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here