Στις 29 Μαρτίου του 1996 στο Μπρούκλιν της Νέας Υόρκης ένα γκαράζ, στο οποίο ζούσε μια γάτα με τα 5 μωρά της, τυλίχθηκε στις φλόγες εγκλωβίζοντας μέσα τα 6 ζωάκια. Η Scarlett -όπως ονομάστηκε αργότερα η μαμά- αποφάσισε πως πρέπει να δράσει για να προστατεύσει τα γατάκια της και χωρίς να σκεφτεί τον κίνδυνο, περνούσε μέσα από τις φλόγες βγάζοντας ένα-ένα τα γατάκια της έξω από το φλεγόμενο μέρος.

Παρά το γεγονός ότι γρήγορα τραυματίστηκε παθαίνοντας εγκαύματα τρίτου βαθμού στο μεγαλύτερο μέρος του σώματος της, αλλά και καθώς δεν έβλεπε καθόλου αφού οι φουσκάλες είχαν κλείσει τα βλέφαρα της, η Scarlett συνέχισε, κάνοντας ακόμη 5 δρομολόγια μέσα σε ακραίες θερμοκρασίες αλλά και την αποπνικτική ατμόσφαιρα μεταφέροντας τα μωρά της στο απέναντι πεζοδρόμιο!

ΜΟλις η Scarlett εΙδε πως Εφτασε βοΗθεια, Αρχισε να μετρΑει τα γατΑκια της ακουμπΩΝτας τη μΥτη της στα κεφαλΑκια τους και Οταν διαπΙστωσε Οτι Εχει κοντΑ της και τα 5 Εχασε τις αισθΗσεις της.

Ο πυροσβέστηςDavid Giannelli, μόλις  έφθασε στο σημείο αντίκρισε την Scarlett με τα 5 της γατάκια σε άθλια κατάσταση. Μόλις η Scarlett είδε πως έφτασε βοήθεια, άρχισε να μετράει τα γατάκια της ακουμπώντας τη μύτη της στα κεφαλάκια τους και όταν διαπίστωσε ότι έχει κοντά της και τα 5 έχασε τις αισθήσεις της. Η Scarlett και τα νεογέννητα της μεταφέρθηκαν σε κτηνιατρική κλινική όπου υποβλήθηκαν σε αγωγή για τα εγκαύματα και τοποθετήθηκαν μέσα σε θάλαμο οξυγόνου στη μονάδα εντατικής θεραπείας.

Ενα από τα γατάκια της δεν τα κατάφερε και πέθανε μετά από μερικές εβδομάδες, ενώ η Scarlett είχε σοβαρες συνέπειες από τη μάχη με τις φλόγες, αφού τα αυτιά, τα πόδια και γενικά όλο της το σώμα ήταν καμένα. Η όραση της επανήλθε, αφού χρειάστηκε να αντικατασταθεί ένα βλέφαρο της.

Τη γάτα την ονόμασαν Scarlett καθώς η ιστορία της θύμιζε εκείνη της Scarlett O’Hara στην ταινία Gone with the Wind, αλλά και λόγω κάποιων κόκκινων κηλίδων που υπήρχαν στο δέρμα της.

Τα 4 γατάκια της Scarlett υιοθετήθηκαν μετά από αρκετό διάστημα καθώς η προσφορά ήταν τεράστια, αλλά έπρεπε να επιλεγούν οι καταλληλότεροι κηδεμόνες.

Η Scarlett έλαβε βραβείο για τον ηρωισμό της από την Βασιλική Εταιρεία για την πρόληψη της σκληρότητας στα ζώα (RSPCA) και η πλάκα έγραφε:

«Απονέμεται για το θάρρος της Scarlett σε αναγνώριση των ενεργειών της να σώσει τα γατάκια της όταν αυτά είχαν παγιδευτεί σε ένα φλεγόμενο γκαράζ στο Μπρούκλιν των ΗΠΑ, 29 Μαρτίου 1996».

 

Η Scarlett παρά το γεγονός ότι υπέστη μια μόνιμη παραμόρφωση εξαιτίας της πυρκαγιάς έζησε ευτυχισμένη τα υπόλοιπα της χρόνια δίπλα στη συγγραφέα Karen Wellen, η οποία τότε μόλις είχε χάσει την ηλικιωμένη της γάτα σε τροχαίο ατύχημα, και ήθελε όπως είχε αναφέρει να υιοθετήσει μόνο ζώα με ειδικές ανάγκες. Η Scarlett απεβίωσε το 2008 στην ηλικία των 13 ετών.

Προς τιμήν της το Animal North Shore Shelter καθιέρωσε το βραβείο «Scarlett» που απονέμεται σε ηρωικά ζώα.

Η Scarlett έγινε δικαιως, σύμβολο ηρωισμού, αυτοθυσίας και μητρικής ανιδιοτέλειας.

Δείτε το βίντεο με την ιστορία της ηρωικής γάτας:

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here