Τους σκύλους τους ονομάζουμε καλύτερους φίλους του ανθρώπου, καθώς αυτά τα ζώα μας αγαπούν χωρίς όρους, δεν απαιτούν τίποτα και απλώς λατρεύουν την παρουσία μας.

Οι άνθρωποι στο Νεπάλ έχουν επιλέξει μια ιδιαίτερη μέρα για να ευχαριστήσουν τους τετράποδους συντρόφους τους για τη φιλία και την πίστη τους.

Εκατομμύρια Ινδουιστές κάθε χρόνο γιορτάζουν το «Diwali», ένα φεστιβάλ που γίνεται το φθινόπωρο, κατά το οποίο υπάρχει μία περίοδος εορτασμού αφιερωμένη στους σκύλους και ονομάζεται Kukur Tihar ή Kukur Puja.

Η γιορτή του Tihar διαρκεί για πέντε ημέρες και η δεύτερη ημέρα είναι η στιγμή λατρείας προς τα αγαπημένα ζώα, οπού τους προσφέρουν νόστιμα φαγητά, τα κοσμούν με γιρλάντες λουλουδιών και τα σημαδεύουν με το «tika» στο μέτωπο.

Η κόκκινη πούδρα, σημαίνει ότι το ζώο είναι ιερό και οι εικόνες των σκύλων που τιμούνται με αυτόν τον τρόπο προκαλούν συγκίνηση.

Αξίζει να αναφέρουμε πως η γιορτή δεν αφορά μόνο στα κατοικίδια σκυλιά αλλά και τα αδέσποτα, τα οποία επίσης απολαμβάνουν την λατρεία του κόσμου.

Η βασιλική φροντίδα των σκύλων, οφείλεται στην πεποίθηση ότι είναι οι αγγελιοφόροι του Yama -Ινδουιστή θεό του θανάτου- και αυτός είναι ένας τρόπος να κατευνάσουν τον θεό.

 

 

πηγή πληροφοριών και φωτο

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here