Σε μια εξαιρετικά όμορφη κίνηση προχώρησε ένας μαθητής γυμνασίου από τη Μυτιλήνη.

Το σχολείο του παιδιού είχε διοργανώσει μια εκδρομή, η οποία όμως λόγω των μέτρων για τον περιορισμό της διασποράς του κορονοϊού ακυρώθηκε, με αποτέλεσμα να «μείνουν» στην τσέπη του μαθητή 100 ευρώ.

Εκείνος, αντί να ξοδέψει τα χρήματα με δεκάδες τρόπους που θα μπορούσε να κάνει ένα παιδί της ηλικίας του, προτίμησε να τα δώσει στον Σύλλογο Μέριμνας Απροστάτευτων Ζώων «Η ΚΙΒΩΤΟΣ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ». 

Διαβάστε τη σχετική ανάρτηση στη σελίδα του συλλόγου στο Facebook:

«Mια μεγάλη και συγκινητική δωρεά

Όπως γνωρίζετε, εξαιτίας της πανδημίας του κοροναϊού έχουν απαγορευτεί όλες οι σχολικές εκδρομές. Για έναν μαθητή Γυμνασίου της Μυτιλήνης, η ακύρωση της σχολικής του εκδρομής είχε σαν αποτέλεσμα να του «περισσέψουν» 100 ευρώ. Αντί να φυλάξει αυτά τα χρήματα για κάποιο άλλο ταξίδι ή να τα χρησιμοποιήσει για παιχνίδια, ρούχα ή ο,τιδήποτε άλλο θα περίμενε κανείς από ένα παιδί της ηλικίας του, ο νεαρός μαθητής ήρθε και μας έδωσε αυτά τα χρήματα «για τα αδέσποτα ζωάκια».

Η οικογένεια του παιδιού επιθυμεί να διατηρηθεί η ανωνυμία του- και προφανώς το σεβόμαστε αυτό. Αλλά θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε δημόσια τον νεαρό μας φίλο για την τόσο σημαντική και συγκινητική δωρεά του- και να συγχαρούμε τους γονείς του που του δίδαξαν πόσο σημαντικό είναι να θυσιάζει κανείς κάτι από την δική του απόλαυση και ευκολία για να βοηθήσει όσους έχουν ανάγκη- δίποδους ή τετράποδους.»

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here