Η κατάσταση που βιώνουμε το τελευταίο διάστημα με τον κορονοϊό, είναι μια σκληρή δοκιμασία για ολόκληρο τον πλανήτη.

Τα αυστηρά μέτρα των αρχών είναι αναγκαία για την προστασία της κοινότητας και εμείς οφείλουμε να τα τηρούμε για να έχουμε τις λιγότερες δυνατές απώλειες.

Όπως γνωρίζουμε όμως, στον πλανήτη δε ζούμε μόνο εμείς. Υπάρχει μια κατηγορία ζώων που μπορεί να μην πλήττονται από τον ιό (δείτε εδώ) , αλλά η απουσία της ανθρώπινης δραστηριότητας αυτή την περίοδο μπορεί να τους δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα επιβίωσης.

Πρόκειται για τα αδέσποτα. Ζώα τα οποία «οφείλουν» την ύπαρξη τους σε μεγάλο βαθμό στην ανθρώπινη ανευθυνότητα (εγκατάλειψη, απουσία στείρωσης κλπ).

Αυτά τα ζώα λοιπόν, σκύλοι και γάτες, εκτός από τη συγκινητική προσπάθεια φιλόζωων εθελοντών που γυρνούν τους δρόμους και τα ταΐζουν, σιτίζονταν μέχρι πρότινος από ιδιοκτήτες και πελάτες χώρων εστίασης οι οποίοι πλέον είτε είναι κλειστοί, είτε υπολειτουργούν.

Αυτό που πρέπει να κάνουμε, είναι να δείξουμε ενδιαφέρον για τα αθώα αυτά πλάσματα, που για άλλη μια φορά καλούνται να επιβιώσουν σε συνθήκες τις οποίες δεν έχουν προκαλέσει.

Τηρώντας πάντα τις οδηγίες των αρμόδιων αρχών σχετικά με την κυκλοφορία, αλλά και διατηρώντας το μέρος που ταΐζουμε τα ζώα καθαρό, μέσα σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία, μην ξεχνάμε να έχουμε «το νου» μας στα αδέσποτα.

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here