Κάποια ζώα έχουν πέσει θύματα του κορονοϊού αλλά με διαφορετικό τρόπο. Έχουν αναφερθεί περιπτώσεις κατά τις οποίες έχουν υποστεί εγκαύματα ή έχουν δηλητηριαστεί από τα ίδια τους τ’ αφεντικά, που θέλησαν να τα απολυμάνουν, μετά από βόλτες εκτός σπιτιού.

Συγκεκριμένα, όπως ανέφερε στο France Bleu, η κτηνίατρος, Σαρλότ Πικέ, η υπηρεσία τώρα τελευταία δέχεται ανησυχητικές κλήσεις.

«Μας ρωτούν: Πώς να απολυμάνω το ζώο μου όταν επιστρέφω από τη βόλτα; Τι πρέπει να βάλω στη γλώσσα του γιατί έγλειψε το έδαφος; Τι μπορώ να βάλω στα πόδια του ή πώς μπορώ να τον καθαρίσω ολόκληρο;», ανέφερε η κτηνίατρος Πικέ.

Όπως αναφέρει η κτηνίατρος, στις περισσότερες περιπτώσεις, οι άνθρωποι σκέφτονται τη χλωρίνη ή διάλυμα νερού και οινοπνεύματος.

«Ο 1ος κίνδυνος είναι τα εγκαύματα, είτε λόγω επαφής είτε μετά όταν το ζώο γλείψει τη γούνα του. Και υπάρχουν και περιπτώσεις μεθυσμένων ζώων, αφού πρώτα έχουν πιει οινόπνευμα», σημειώνει η Πικέ.

Μάλιστα, οι κτηνίατροι προχώρησαν σε σχετική ανάρτηση στο Facebook,  όπου προειδοποίησαν για της χρήση διαβρωτικών προϊόντων.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι η μετάδοση του κορονοϊού COVID-19 θεωρείται απίθανη διαμέσου των ζώων. Ωστόσο, η γαλλική ακαδημία επιστημών έχει δώσει οδηγίες στους ιδιοκτήτες σκύλου και γάτας.

«Πλύνετε συχνά τα χέρια σας όταν μετά την περιποίηση των ζώων σας και μην τα αφήνετε να σας γλείφουν στο πρόσωπο».

πηγή: sputniknews.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here