Απίστευτες καταστάσεις που συμβαίνουν στη χώρα μας έφερε στο φως το ΡΑΔΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, με παγίδες που απειλούν τη ζωή των γατών της περιοχής να τοποθετούνται στα δέντρα, αλλά και με «επίθεση χλωρίνης» στους ανθρώπους του δήμου που πήγαν να τις απομακρύνουν.

Σύμφωνα με το thessnews.gr,

μεταλλικές κατασκευές-παγίδες τοποθετήθηκαν από αγνώστους σε δέντρα επί της οδού Δελφών ώστε να εμποδίζουν τις γάτες να ανεβαίνουν σε αυτά.

Οι παγίδες αποτελούνται από στέφανα με μακριές μεταλλικές βελόνες που μπορούν να προκαλέσουν σοβαρό τραυματισμό ή ακόμη και τον θάνατο των οικόσιτων ζώων.

Μετά από επικοινωνία του Ράδιο Θεσσαλονίκη με την εντεταλμένη δημοτική σύμβουλο για θέματα αδέσποτων ζώων Μαρία Αρβανιτίδου, οι παγίδες απομακρύνθηκαν άμεσα.

Όπως δήλωσε η κα Αρβανιτίδου «δεν έχουν παρατηρηθεί σε δένδρα άλλες τέτοιες παγίδες, τουλάχιστον δεν έχει πέσει κάτι στην αντίληψη της υπηρεσίας του Δήμου που είναι υπεύθυνη για τα κλαδέματα. Υπάρχουν όμως περιστατικά με παγίδες για γάτες φτιαγμένες με σύρματα σε πρασιές πολυκατοικιών. Έχουν γίνει και σχετικές καταγγελίες στην Αστυνομία».

Πρόσθεσε ακόμη, πως οι συγκεκριμένες κατασκευές μπορούν να προκαλέσουν σοβαρό τραυματισμό στις αδέσποτες γάτες που θα προσπαθήσουν να σκαρφαλώσουν στα δέντρα, ενώ το πιο πιθανό είναι να χάσουν κάποιο μάτι.

Αίσθηση προκαλούν όσα δήλωσε στο ΡΘ η κα Αρβανιτίδου σχετικά με ενοίκους της πολυκατοικίας που βρίσκεται στο σημείο. «Στο παρελθόν η υπηρεσία του Δήμου που βρισκόταν ήταν εκεί για κλαδέματα, είχε προσπαθήσει να ξηλώσει τις παγίδες. Από κάποιο μπαλκόνι (δεν κατάλαβαν από πού) άρχισαν να τους πετάνε διάφορα αντικείμενα ακόμη και… χλωρίνη! Μετά από λίγη ώρα, όπως οι ίδιοι μου είπαν δέχτηκαν τηλεφώνημα από την υπηρεσία να αφήσουν τις παγίδες στη θέση τους και να φύγουν, όπως και έγινε».

Η κα. Αρβανιτίδου ανέφερε επίσης ότι η πράξη αυτή θεωρείται κακοποίηση ζώου και μπορεί να βεβαιωθεί πρόστιμο μέχρι 5.000 ευρώ και μέχρι 2 χρόνια φυλάκιση.

Θα πρέπει να υπάρξει η σχετική καταγγελία στην Αστυνομία και να σχηματιστεί  δικογραφία.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here