Στην περιοχή Corstorphine Hill εντοπίστηκε το Μ. Σάββατο το βράδυ ένας πελεκάνος, αφού διέφυγε από τον ζωολογικό κήπο του Εδιμβούργου στη Σκωτία.

(Διαβάστε πατώντας εδώ, την ιστορία του Πέτρου, του πελεκάνου της Μυκόνου και τον «πόλεμο» με την Τήνο)

Αξιωματούχοι δήλωσαν πως το όμορφο ζώο, σύμφωνα με πληροφορίες, κατάφερε να πετάξει πάνω από τον έναν φράχτη παίρνοντας ώθηση από έναν στιγμιαίο ισχυρό άνεμο.

Μία 47χρονη γυναίκα που ονομάζεται Laura Howarth, περπατούσε με τον 15 ετών γιο της Ben στις 7 και μισή το απόγεμα, όταν συνάντησαν το πτηνό. Όπως αναφέρει:

«Αρχικά νομίζαμε ότι ήταν κύκνος. Όταν όμως πλησιάσαμε είδαμε πως πρόκειται για πελεκάνο. Ήταν ήρεμος, πολύ γλυκός και όμορφος!»

Η γυναίκα κάλεσε τον αστυνομία, αφού όπως εξήγησε: «Δεν ξέραμε ποιον πρέπει να καλέσει κανείς όταν βρεί έναν πελεκάνο»

Η αστυνομία με τη σειρά της ενημέρωσε τον ζωολογικό κήπο του Εδιμβούργου και ένας υπεύθυνος έσπευσε στο σημείο. Ο συγκεκριμένος άνθρωπος όμως, ήταν επιφορτισμένος με τη φροντίδα πιθήκων και δεν είχε τις απαραίτητες γνώσεις για να πιάσει τον πελεκάνο, κάτι που τελικά έγινε όταν κάλεσε κάποιον φίλο του στο τηλέφωνο και ενημερώθηκε σχετικά.

Ο πελεκάνος που εντοπίστηκε στο Corstorphine Hill Photo: Other 3rd Party (edinburghnews.scotsman.com)

Ο Darren McGarry, επικεφαλής των ζωντανών ειδών στον ζωολογικό κήπο του Εδιμβούργου, είπε: «Ένας από τους πελεκάνους μας κατάφερε να πετάξει πάνω από ένα φράχτη το Σάββατο το απόγευμα.

Επέστρεψε με ασφάλεια από έναν από τους ανθρώπους μας μέσα σε τριάντα λεπτά!

Είναι σπάνιο να συμβεί αυτό και θα ήταν ένα ασυνήθιστο θέαμα για όποιον τον είδε.

Οι πελεκάνοι είναι ήρεμα πουλιά, οπότε δεν θα ήταν κίνδυνος για τον κόσμο».

(Δείτε εδώ τη σπάνια αγελάδα των highlands στη Σκωτία)

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here