Με μία ανακοίνωση που εξέδωσαν πριν λίγες ώρες προσπαθούν να δώσουν λύση στο θέμα της εγκληματικής δράσης απέναντι στα ζώα της περιοχής τους, οι «ΦΙΛΟΙ ΑΔΕΣΠΟΤΩΝ ΖΩΩΝ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ».

Η συγκεκριμένη σελίδα με ανάρτηση στο Facebook, τονίζει πως το πρόβλημα είναι πολύ μεγάλο στην ευρύτερη περιοχή της Κομοτηνής και όπως υποστηρίζει, εφόσον οι αντίδραση από τις τοπικές Αρχές «είναι μηδενική» αναγκάζονται να προχωρήσουν σε κάποιες πρωτοβουλίες με στόχο να εκφράσουν την αντίθεση τους σε όσους εγκληματούν κατά των ζώων.

Οι «ΦΙΛΟΙ ΑΔΕΣΠΟΤΩΝ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ» ισχυρίζονται στην ανακοίνωση τους, πως οι άνθρωποι που κακοποιούν και σκοτώνουν ζώα στην περιοχή είναι γνωστοί στην τοπική κοινωνία, αφού κάποιοι εξ αυτών είναι καταστηματάρχες, ελεύθεροι επαγγελματίες και δημόσιοι υπάλληλοι.

Έτσι, αποφάσισαν να προχωρήσουν σε μποϊκοτάζ σε όσους δραστηριοποιούνται επαγγελματικά στην περιοχή, να στείλουν επιστολές διαμαρτυρίας για όσους εργάζονται σε δημόσιες υπηρεσίες, αλλά και επιστολή στον Πρωθυπουργό και τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, καθώς όπως υποστηρίζουν, ενώ έχουν γίνει επανειλημμένα ονομαστικές καταγγελίες, η αστυνομία δεν έχει προχωρήσει σε κάποια ουσιαστική έρευνα.

Διαβάστε αναλυτικά την ανακοίνωση και τις 6 πρωτοβουλίες που αποφάσισαν να αναλάβουν οι φιλόζωοι της περιοχής:

«ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΦΟΛΕΣ – «ΦΙΛΟΙ ΑΔΕΣΠΟΤΩΝ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ» 1.5.2020

Μετά από τα συνεχή περιστατικά με φόλες και κακοποιήσεις ζώων στην ευρύτερη περιοχή της Κομοτηνής τα τελευταία χρόνια και την μηδενική αντίδραση των αρχών και των υπηρεσιών, αναγκαζόμαστε να αναλάβουμε τις εξής πρωτοβουλίες:

Α. Επειδή εκείνοι που ρίχνουν φόλες είναι γνωστοί και μερικοί εξ αυτών είναι καταστηματάρχες ή ελεύθεροι επαγγελματίες, ξεκινάμε μποϊκοτάζ των μαγαζιών τους με ενημέρωση όλων των φιλόζωων και των ευαίσθητων πολιτών για το ποιοι είναι. Δεν θα χαρίσουμε ούτε ένα ευρώ σε δολοφόνους ζώων. Εξυπακούεται ότι το ίδιο θα κάνουμε και σε όσους μισούν ή κακοποιούν τα ζώα. Για τους ηλικιωμένους που κάνουν τα ίδια, μποϊκοτάζ στα μαγαζιά των τέκνων τους, μέχρι οι τελευταίοι να τους συμμαζέψουν.


Β. Για τους δημοσίους υπαλλήλους που κάνουν τα ίδια, από εκείνους που ρίχνουν φόλες μέχρι όσους σπάνε σπιτάκια για αδέσποτα ή κουβάδες, ή δημοσίως υβρίζουν, επιστολές διαμαρτυρίας στις υπηρεσίες τους και όχι μόνο. Δεν θα πληρώνουμε από τις τσέπες μας άτομα που παραβιάζουν το νόμο.


Γ. Επιστολή στον πρωθυπουργό, στον υπουργό Προστασίας του Πολίτη και σε όλες τις αρμόδιες υπηρεσίες στην Αθήνα για το γεγονός ότι η τοπική αστυνομία δεν έχει συλλάβει μέχρι στιγμής ούτε έναν (1) δολοφόνο, δεν έχει χτυπήσει πόρτες, δεν έχει κάνει μία σοβαρή έρευνα για το θέμα, παρόλο που επανειλημμένα έχουμε δώσει ονόματα.


Δ. Συναντήσεις με τοπικούς φορείς και ενημέρωση τους για το θέμα, με σκοπό την ανάληψη πρωτοβουλιών για να περιοριστούν όσο το δυνατόν πιο πολύ τα εγκλήματα αυτά.


Ε. Ενημέρωση της κοινής γνώμης για τα δικαιώματα των ζώων και τις υποχρεώσεις των πολιτών.


ΣΤ. Εκλογικό «μαύρισμα» όσων δημόσια εκφράζουν μίσος για τα ζώα.

Όποιος ενδιαφέρεται να ενημερωθεί ή να συμμετάσχει σε κάποιες από τις παραπάνω πράξεις, μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας. Το χρωστάμε στη μνήμη όλων αυτών των υπέροχων πλασμάτων που έφυγαν με βασανιστικό τρόπο από τη ζωή. Όλοι μαζί μπορούμε να βάλουμε ένα τέλος στη βαρβαρότητα!»

 

Εδώ εμείς να προσθέσουμε, πως η νόμιμη οδός πρέπει να αποτελεί τον μονόδρομο για τη διεκδίκηση κάθε δικαιώματος, όπως αυτό της ευζωίας των ζώων. Πιστεύουμε πως οι Αρχές της χώρας μας έχουν τη διάθεση και την πρωτοβουλία, να φροντίσουν και για τα δικαιώματα των ζώων!

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here