Οι άνθρωποι φοβούνται τους καρχαρίες, αλλά αυτό είναι επίσης που τους τραβάει το ενδιαφέρον. Από όσα γνωρίζουμε μπορούμε να πούμε ότι οι καρχαρίες μπορεί να φαίνονται τρομακτικοί, αλλά υπάρχουν πλάσματα στο βάθος της θάλασσας που είναι πολλές φορές πιο επικίνδυνα από αυτά τα αρπακτικά. Στην πραγματικότητα, οι επιθέσεις καρχαρία συχνά δεν είναι θανατηφόρες και δεν αποτελούν τεράστια απειλή για εμάς. Εάν πραγματοποιείτε καταδύσεις, εδώ είναι πέντε επικίνδυνα πλάσματα που μπορεί να αντιμετωπίσετε.

1. Μεγάλος λευκός καρχαρίας

Οι περισσότερες από τις επιθέσεις καρχαριών που έχουν αναφερθεί, αφορούν στον Μεγάλο Λευκό Καρχαρία. Ενώ είναι αλήθεια ότι η κατάδυση σε μια περιοχή που κινείται μπορεί να είναι επικίνδυνη, πρέπει να γνωρίζετε ότι τα περισσότερα από τα αναφερόμενα περιστατικά δεν είναι θανατηφόρα. Στην πραγματικότητα, με τον μειούμενο αριθμό που έχει ο πληθυσμός τους, χρειάζονται περισσότερη προστασία από τον άνθρωπο, παρά οποιαδήποτε άλλη ανησυχία.

Καρχαρία, Λευκό Καρχαρία, Θάλασσα, Ωκεανών, Ψάρια

2. Καρχαρίας τίγρης

Oi καρχαρίες τίγρης είναι γνωστό ότι επιτίθενται στους ανθρώπους τη νύχτα. Είναι μεγάλοι και επικίνδυνοι, όμοιοι με τον Μεγάλο Λευκό καρχαρία. Αν συναντήσετε κάποιον στο βάθος, απομακρυνθείτε, αλλά μην πανικοβληθείτε. Απλώς μην τους σπρώξετε ή μην τραβήξετε την προσοχή τους χωρίς λόγο.

https://commons.wikimedia.org/wiki/File:Tiger_shark.jpg#/media/File:Tiger_shark.jpg

3. Κόκκινο λιοντάρι (λιονταρόψαρο)

Η ομορφιά ενός λιονταρόψαρου είναι μαγευτική, με το μείγμα του φλογερού κόκκινου πορτοκαλί χρώματος και τις εντυπωσιακές ακτίνες για τα πτερύγια. Είναι εξαιρετικά δηλητηριώδες. Όταν απειλείται μπορεί να εγχύσει θανατηφόρο δηλητήριο μέσα από τα όμορφα πτερύγια του, που μπορεί να είναι μια εξαιρετικά επώδυνη εμπειρία.

4. Πέτρινο ψάρι

Συχνά παρασυρόμαστε από την ομορφιά των κοραλλιών όταν βουτάμε. Είναι πολύχρωμα και ζωντανά, αλλά να είστε προσεκτικοί, για το πέτρινο ψάρι. Αυτό είναι ένα από τα πιο δηλητηριώδη πλάσματα στην θάλασσα. Μερικές φορές δεν μπορούμε να καταλάβουμε ότι είναι ακριβώς μπροστά μας επειδή είναι καμουφλαρισμένο στο περιβάλλον. Κρύβονται και περνάνε απαρατήρητα, με αποτέλεσμα οι άνθρωποι που έχουν δαγκωθεί από αυτά συνήθως δεν είχαν καν την επίγνωση της παρουσίας τους. Τα Stone Fish, ωστόσο, δεν είναι επιθετικά.

5. Γαλάζιο χταπόδι

Είναι καλύτερα να μείνετε μακριά από το χταπόδι όταν το δείτε,γιατί θα ενεργοποιήσει τον αμυντικό μηχανισμό του. Πρέπει να ξέρετε ότι αισθάνεται ότι απειλείται από την παρουσία σας όταν αρχίζει να εμφανίζει μπλε δαχτυλίδια σε όλο το σώμα του. Ένα μικρό τσίμπημα είναι το μόνο που χρειάζεται για να εγχυθεί το δηλητήριο του, το οποίο μπορεί να είναι θανατηφόρο. Καλύτερα να εκτιμήσετε την ομορφιά του από μια ασφαλή απόσταση κατά την κατάδυση.

domesticatedcompanion.com

πηγή: domesticatedcompanion.com

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here