“Η ΚΙΒΩΤΟΣ Μυτιλήνης αναστέλλει την περίθαλψη αδέσποτων ζώων από 1η Ιουνίου 2020- Οι συνδημότες μας μπορούν να απευθύνονται στους Δήμους Μυτιλήνης και Δυτικής Λέσβου”

Με αυτή την εισαγωγή στην ανακοίνωση του, ο Σύλλογος Μέριμνας Απροστάτευτων Ζώων «Η ΚΙΒΩΤΟΣ Μυτιλήνης», ανακοίνωσε την αναστολή κάθε κτηνιατρική πράξη περίθαλψης αδέσποτων ζώων εκτός των στειρώσεων,από την 1η Ιουνίου 2020.

Ο Πρόεδρος της Κιβωτού κ. Ιωσήφ Μποτετζάγιας, μιλώντας στο Νησί 99 fm για την απόφαση της «ΚΙΒΩΤΟΥ» ανέφερε χαρακτηριστικά:

«Χρειάζονται χρήματα για την περίθαλψη των αδέσποτων ζώων, η οποία είναι αρμοδιότητα των Δήμων με νόμο από το 2012. Εμείς ακούμε υποσχέσεις κάθε χρόνο, βάζουμε πλάτη, αλλά είμαστε εθελοντές. Δεν αντέχουμε οικονομικά για να αναλάβουμε τις ευθύνες των Δήμων. Είναι αδύνατον να συνεχίσουμε λοιπόν. Από τη στιγμή που ο νόμος προβλέπει ότι υπεύθυνοι είναι οι Δήμοι, ας αναλάβουν τις ευθύνες τους. Δεν είναι δυνατόν να έχουμε ένα ικανότατο δήμο, που βγάζει ταχύτατα αποφάσεις για τα καρναβάλια, αλλά για τα αδέσποτα κάποιοι συνεχίζουν να θεωρούν πως οι «χρήσιμοι ηλίθιοι» είτε είναι φιλοζωικά σωματεία είτε είναι φιλόζωοι πολίτες θα συνεχίζουν να πληρώνουν από την τσέπη τους. Δεν είναι απλώς παράνομο όλο αυτό, αλλά έχει πάψει πλέον από όλους μας να είναι και ανεκτό. Επομένως συνεχίζουμε μόνο τις στειρώσεις, γιατί γνωρίζουμε ότι αν σταματήσουν κι αυτές, σε λίγους μήνες κάθε αδέσποτο ζώο θα μας δώσει από 4-5 αδέσποτα ακόμα.»

Δείτε την ανακοίνωση του Συλλόγου:

Δημοσιεύτηκε από Κιβωτος, Μυτιληνη – Kivotos, Mytilene, Greece στις Δευτέρα, 25 Μαΐου 2020

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here