Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook πατώντας εδώ 

Τα σκυλιά ενδέχεται να είναι σε θέση να μυρίσουν τον Covid-19 σε μολυσμένους ασθενείς, σύμφωνα με νέα μελέτη Γάλλων επιστημόνων.

Ερευνητές, από την Εθνική Κτηνιατρική Σχολή στο Aλφορντ εκπαίδευσαν οκτώ σκυλιά ράτσας Mαλινουά να εντοπίσουν ασθενείς με κορωνοϊό από δείγματα οσμής που ελήφθησαν από τις μασχάλες περισσότερων από 360 ατόμων, τόσο υγιών όσο και ασθενών από κορωνοιό.

Προηγουμένως στα σκυλιά δόθηκε ως ερέθισμα, να μυρίσουν δείγματα οσμών ασθενών με κορωνοιό.

Το ποσοστό επιτυχίας των σκύλων, στο να εντοπίσουν τους πάσχοντες, κυμάνθηκε από 83 έως 100 τοις εκατό, σύμφωνα με την σχετική δημοσίευση της έρευνας.

«Καταλήγουμε στο συμπέρασμα ότι υπάρχουν ισχυρές ενδείξεις ότι τα σκυλιά μπορούν να εντοπίσουν ένα άτομο που έχει μολυνθεί από τον κορωνοιό», δήλωσε ο καθηγητής Dominique Grandjean, ο οποίος ήταν μέλος της ερευνητικής ομάδας.

Σύμφωνα με το περιοδικό Science, η μύτη ενός σκύλου είναι περίπου 100 εκατομμύρια φορές πιο ευαίσθητη από ό, τι ενός ανθρώπου και προηγούμενες μελέτες έχουν αποδείξει την ικανότητά τους να μυρίζουν μια ποικιλία ασθενειών, συμπεριλαμβανομένου του διαβήτη και ορισμένων καρκίνων.

Πηγή: https://www.skai.gr/mousoudes-en-drasei-pos-lykoskyla-malinoua-kataferan-myrisoun-ton-koronoio
Follow us: @skaigr on Twitter | skaigr on Facebook | @skaigr on Instagram

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here