ΜΕΤΡΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΙΣΕΩΝ

0
73

Για την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης που δημιουργήθηκε, θα πρέπει να ακούσει και να σεβαστεί τη γνώμη των ανθρώπων της πραγματικής οικονομίας, οι οποίοι θα πρέπει από εδώ και πέρα να σύρουν το άρμα της ανασύστασης της αγοράς, ώστε να βγούμε το γρηγορότερο από αυτήν την πρωτόγνωρη κρίση για δεύτερη φορά μέσα σε μερικά χρόνια.
Με αυτήν την επικίνδυνη πανδημία υπάρχει επιτακτική ανάγκη, από την επομένη που θα επανέλθουμε σταδιακά στην ενεργό δραστηριότητα, να δημιουργήσουμε τις συνθήκες εκείνες ώστε να στηρίξει ο κρατικός μηχανισμός όλες τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις.
Έχοντας ήδη περάσει την οικονομική κρίση της περιόδου 2008-2019.
Λαμβάνοντας υπόψη τις άμεσες και τις γενικότερες συνέπειες που θα διογκωθούν το επόμενο διάστημα, διεκδικούμε για όλους τους αυτοαπασχολούμενους και ελεύθερους επαγγελματίες με προτεραιότητα σε εκείνους που το ετήσιο εισόδημα τους δεν υπερβαίνει τις 12.000,00€:
Να δοθεί άμεσα το επίδομα των 800 ευρώ σε όλες τις επιχειρήσεις χωρίς χρονοβόρα διαδικασίες. (Με βάση το επαγγελματικό i-ban που δηλώθηκε πρόσφατα σε ηλεκτρονική μορφή)

 

 • Άμεση αναστολή φορολογικών υποχρεώσεων (αναστολή προθεσμιών καταβολής ΦΠΑ και ρυθμίσεων) για περίοδο 4 μηνών.
  Άμεση επανένταξη των επιχειρήσεων στο αφορολόγητο όριο(12.000,00€ προσαυξημένο κατά 3.000,00€ για κάθε παιδί) με αφετηρία το οικονομικό έτος 2019.
  Κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος και της καταβολής του ΕΝΦΙΑ καταρχήν για τα έτη 2019 και 2020, με προοπτική οριστικής κατάργησης τους. (Είναι πρακτικά αδύνατη η επιβίωση των επιχειρήσεων με χαμηλό εισόδημα).
 • Απαλλαγή των μικρομεσαίων επιχειρήσεων από την καταβολή εισφορών ατομικής ασφάλισης για την περίοδο Φεβρουαρίου- Μαΐου χωρίς απώλεια συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων.
  Πλήρη κάλυψη ασφαλιστικών εισφορών, συνταξιοδοτικών και υγείας από το κράτος.
  Χορήγηση ασφαλιστικής ικανότητας η μείωση κατά 50% η καταβολή για την περίοδο αυτής.
 • Αναστολή όλων των δανειακών υποχρεώσεων, δόσεων και ρυθμίσεων τραπεζών για όλες τις επιχειρήσεις άνευ όρων και προϋποθέσεων μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2020.
  (Η αναστολή να αφορά όλα τα χαμηλά εισοδήματα, μισθωτούς, αυτοαπασχολούμενους – συνταξιούχους και το σύνολο των οφειλόμενων ποσών, κεφάλαιο και τόκους)
 • Αναστολή των ρυθμίσεων για οφειλές προς την ΔΕΗ ή άλλους ιδιώτες παρόχους και προς άλλες πρώην ΔΕΚΟ μέχρι τον Σεπτέμβριο.
  Όσο διαρκούν τα μέτρα καραντίνας να μην υπάρξει καμία χρέωση σε λογαριασμούς ΔΕΚΟ.
  Αναστολή κάθε είδους μέτρων αναγκαστικής είσπραξης( κατασχέσεις, πλειστηριασμοί, δεσμεύσεις λογαριασμών) που βρίσκονται σε εξέλιξη η έχουν δρομολογηθεί για χρέη είτε προς το Δημόσιο είτε προς ιδιώτες, προμηθευτές, κλπ, μέχρι το τέλος του χρόνου.
 • Απαλλαγή όλων των επιχειρήσεων από δημοτικά τέλη για 6 μήνες καθώς και από τα ενοίκια όσων μισθώνουν δημοτικές εγκαταστάσεις (κυλικεία σχολείων, δημοτικά αναψυκτήριο, πωλητές/παραγωγοί λαϊκών αγορών).
 • Χορήγηση επιδόματος ανεργίας σε όλους τους επαγγελματίες που έκλεισαν την επιχείρηση τους χωρίς όρους και προϋποθέσεις.
 • Έξι μηνών χρηματοδότηση κατά 50% για τις ασφαλιστικές εισφορές σε όσες επιχειρήσεις δεν μειώσουν προσωπικό.
 • Την επέκταση της θεσμοθετημένης μείωσης των ενοικίων κατά 40% για τις εμπορικές επιχειρήσεις έως το τέλος του 2020, με ταυτόχρονη μείωση 40% του ΕΝΦΙΑ όσων ιδιοκτητών συμμετέχουν σε αυτό το μέτρο και για τα αντίστοιχα ακίνητα.

 

Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων.
Μετά τιμής,

Εμπορικός συλλογος Ιλίου

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here